Roots Natuurpad

26 oktober 2016

Roots NatuurpadEen nieuwe wandelroute dwars door Nederland: het Roots Natuurpad. Een lange wandeling langs bijzondere natuur-hotspots, van Delfzijl in het noorden naar Goirle in het zuiden.

Natuurmagazine Roots ontwikkelde een 459 km lange wandelroute die loopt van het Groningse Delfzijl naar het Noord-Brabantse Goirle, op de grens van met België. Asfalt wordt zoveel mogelijk vermeden; maar liefst 70 % van de route gaat over onverharde bospaden, veldwegen, boerenpaden en vlonderpaden. Precies de paden die je stap vertragen zodat je optimaal kunt genieten van de natuur om je heen.

Met het Roots Natuurpad doorkruis je 5 provincies en 3 nationale parken. De 32 dag-etappes, die ook afzonderlijk gelopen kunnen worden, variëren in lengte van 7,8 tot 28,4 km. Onderweg kom je langs 136 bijzondere natuur-hotspots; plekken waar je speciale flora en/of fauna kunt tegenkomen, van rode bosmier tot Kempisch heideschaap, van kattenstaart tot bruin zandoogje.De route is niet in het veld gemarkeerd.

De wandelgids van het Roots Natuurpad kan voor € 12,50 besteld worden via Rootsmagazine. De gids ligt volgend voorjaar in de winkel. Wil je de route digitaal bekijken? Klik dan op Roots Natuurpad.

 

Foto: cover wandelgids Roots Natuurpad

Steun ons