Ruim 40 deelnemende organisaties Wandel naar je Werk-dag

16 maart 2017

Op 6 april vindt de tweede editie van de Wandel naar je Werk-dag plaats. Hiermee wil Wandelnet meer aandacht vestigen op het belang van lopen voor gezonde en productieve werknemers. De oproep om (een deel van de afstand) van huis naar het werk te lopen, wordt inmiddels al door 40 organisaties uitgedragen.

Een stukje of de hele weg
Deelnemers mogen de hele afstand naar hun werk lopen, maar dat hoeft niet. Als je maar een stukje verder loopt dan je normaal op een dag doet.Bijvoorbeeld van je huis naar de trein. Of parkeer je auto eens wat verder weg dan normaal. Wandelen is niet alleen goed voor het milieu en voor je gezondheid, maar ook voor je werkprestaties. Dat wil Wandelnet met deze dag onder de aandacht brengen.

Een internationaal initiatief
Vorig jaar werd in Nederland de eerste editie van de Wandel naar je Werk-dag georganiseerd. Initiatiefneemster Hella van der Wijst (presentatrice van de EO en ambassadrice van de Wandel naar je Werk-dag) werd geïnspireerd door de internationale Walk to Work Day. Wandelnet pakte dit op en organiseerde in 2016 de eerste Wandel naar je Werk-dag. 

Ontbijtje voor de wandelende werknemer
Om zoveel mogelijk werkende Nederlanders te bereiken, worden ook werkgevers betrokken. Inmiddels hebben zich ruim 40 organisaties aangemeld, waaronder de NS, het ministerie van VWS, de provincie Utrecht en Bosch Security Systems. Deze laatste trakteert elke werknemer die op 6 april te voet komt op een ontbijtje. 

Doe mee en win
Aanmelden kan nog tot 5 april via www.wandelnaarjewerkdag.nl. Onder alle aanmeldingen worden vijf wandelgidsen van het Groot-Frieslandpad verloot. De leukste foto-inzending op Twitter wint een NS-wandeling inclusief hotelovernachting in het Apollo Hotel Utrecht City Centre.

Steun ons