Scouting Axel aan de slag op Grenslandpad

8 november 2016

Natuurwerkdag op GrenslandpadOp de landelijke Natuurwerkdag ging scoutinggroep De Vier Ambachten uit Axel aan de slag met zagen en takkenscharen. Heerlijk voor wandelaars over het Grenslandpad want de route werd bevrijd van hinderlijke braamstruiken.

Wandelnet had er op 5 november tijdelijk een hele groep vrijwilligers bij. Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Natuurbeschermingsvereniging De Steltkluut en Staatbosbeheer organiseerden op die dag de landelijke natuurwerkdag in de Braakman, een natuurgebiedje in Zeeuws-Vlaanderen. Onder de deelnemers was een groep van vijftien welpen van scoutinggroep De Vier Ambachten uit Axel. Zij gingen met hulp van een tiental ouders aan het werk met een smal slingerpaadje door een jong bosje. Het pad is onderdeel van het Grenslandpad en de grote braamstruiken maakten het hier de wandelaar vaak behoorlijk lastig.

De welpen gingen enthousiast aan het werk met scherpe zagen en takkenscharen. De, soms hele dikke, braamstengels werden verwijderend en pad werd plaatselijk breder gemaakt. De leden van scouting werkten hard, zelfs een regenbui die alles “lekker” nat maakte kon ze niet deren. Na een prima lunch werd het werk gewoon weer met frisse moed hervat. De welpen en hun ouders krijgen van Wandelnet dan ook een stevige, opgestoken duim. Geweldig gewerkt!

 

Foto: leden van scouting Axel aan de slag in de Braakman (Lucien Calle)

Steun ons