Staatssecretaris Sharon Dijksma geeft startsein 3-daagse wandeling

19 juni 2013

Sharon DijksmaStaatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft donderdag 20 juni bij wandelambassadeur Johan Vellinga zijn rugzak omgehangen en hem uitgezwaaid vanaf haar departement. Hiermee gaf ze het startsein voor zijn 3-daagse wandeling van 125 kilometer over het Marskramerpad van Den Haag naar Amersfoort. De aanleiding voor deze tocht is ‘De 24 uur van de Natuur’: de nationale ‘open dag’ van de natuur waarbij iedereen wordt opgeroepen op 22 juni van de Nederlandse natuur te genieten.

Landelijk routenetwerk onder druk

Met deze 3-daagse wandeling vraagt Wandelnet samen met het Landelijk Fietsplatform aandacht voor de landelijke routenetwerken voor wandelen en fietsen van respectievelijk 9.500 en 4.500 kilometer. Het totale netwerk staat namelijk onder druk. Tot 2013 leveren provincies financiële bijdragen, daarna is de situatie onzeker. Dat is zorgelijk, want wandelen en fietsen zijn de populairste buitenactiviteiten in Nederland.

Loop mee met Johan

Johan Vellinga, die inmiddels al 115.000 km heeft gelopen, krijgt tijdens zijn wandeling gezelschap van diverse wandelambassadeurs. Zo loopt wethouder Rob van Muilekom van gemeente Amersfoort het laatste stuk mee vanaf Soestduinen. Laat zien dat je het behoud van landelijke wandelroutes steunt: loop ook een (klein) stukje mee met Johan of ga met hem op de foto! Deel je ervaring via Twitter (@wandelnet), Facebook (Wandelnet) en via www.wandelnet.nl/de-wandeling-van-johan. Hier vind je ook de routekaarten van de wandeling met de verwachte doorkomsttijden en kun je Johan ‘live’ volgen.

Natuurtop

Tegelijk met ‘De 24 uur van de Natuur’ organiseert het ministerie van EZ een ‘Natuurtop’ over de toekomst van natuurbeleid in Nederland. Ook Wandelnet neemt hieraan deel. LAW’s zijn namelijk letterlijke verbindingen door natuur of verbindingen tussen natuurgebieden.

Kijk hier voor meer informatie over De 24 uur van de Natuur

Steun ons