Steengoeie wandelingen

20 juni 2016

Steengoeie wandelingen“Steengoeie wandelingen” is de nieuwste wandelgids van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ga mee op ontdekkingsreis langs oude leemputten, verlaten kalksteengroeves en fraaie, natuurstenen gevels.

Grind en leem

"Steengoeie wandelingen" is een gids met een bijzonder thema: de geologie van Nederland. Tien wandelroutes voeren je langs bijzondere plekken waar ons stenige verleden zichtbaar is. In Spijk loop je onder de transportbanden door die grind vanuit de winputten naar de overslagplaats aan de Rijn vervoeren. Tussen Rijssen en Markelo volg je de historische route van een smalspoorlijntje richting de voormalige leemputten.

door stad en land

De gids bevat tien wandelingen, vier tot zestien kilometer lang, zowel door de stad als door het buitengebied en over het platteland. Van Texel tot Maastricht, allemaal met een lengte van vier tot zestien kilometer. Naast de wandelingen is er een informatief deel “De onderste Steen, handig om te weten”; een bijlage met achtergrondinformatie waaronder fotootjes van veel voorkomende fossielen en soorten natuursteen.

geologie

“Steengoeie wandelingen” is geschreven door Hans Oude Nijhuis. Hij studeerde geologie in Utrecht en is bestuurslid van de Stichting Geowetenschappelijke Activiteiten. Sinds 2011 houdt hij zich bezig met het populariseren van het vakgebied geologie.

tijdelijk goedkoper

De wandelgids verschijnt vrijdag 24 juni. Bestel je de gids voor 24 juni bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig dan betaal je slechts € 10,00. Daarna geldt de normale winkelprijs van € 14,95.

 

Foto: cover Steengoeie wandelingen (Gegarandeerd Onregelmatig)

Steun ons