Stem op je favoriete wandelgemeente

13 maart 2018

wandelgemeente 2017De gemeenten Bronckhorst, Goeree Overflakkee en Hilvarenbeek zijn genomineerd voor de verkiezing 'Wandelgemeente van het Jaar 2018'.

Vorige winnaars

De verkiezing 'Wandelgemeente van het Jaar' wordt georganiseerd door wandelkrant Te Voet. Jaarlijks beoordeelt de krant de wandelmogelijkheden in de Nederlandse gemeenten. Vorig jaar was Leusden de Wandelgemeente van het Jaar, eerdere winnaars waren: Valkenswaard, Eijsden-Margraten, Eersel, Ommen, Rijssen-Holten, Tubbergen en Horst aan de Maas.

Beoordeling genomineerden

Verslaggevers van Te Voet' reisden naar de genomineerden en beoordeelden ter plekke de mooiste route van de gemeente. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie. De beoordelingen lees je in de laatste editie van wandelkrant Te Voet.

Stem mee

Iedereen kan tot en met 20 april 2018 een stem uitbrengen op één van de genomineerden. Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijke wie zich Wandelgemeente van het Jaar 2018 mag noemen. Breng dus snel je stem uit.

Foto: wandelaars op Landgoed Den Treek-Henschoten in Leusden, Wandelgemeente van het Jaar 2017

Steun ons