Successen 2016

Al ruim 35 jaar werkt Wandelnet samen met haar vrijwilligers aan de ontwikkeling en kwaliteit van Lange-Afstand-Wandelpaden en Streekpaden, en de belangen van de wandelaar. Ook in 2016 hebben we, samen met onze partners, een aantal belangrijke successen weten te boeken. Hieronder vindt u een overzicht.

Apeldoorn te Voet

Op 28 mei is Apeldoorn te Voet officieel geopend: tien wandelroutes die bewoners en bezoekers van de stad kennis laten maken met de bruisende binnenstad en de uitgestrekte natuurgebieden daaromheen.

Ontwerp Zuiderwaterliniepad

Routemaker Rob Wolfs heeft namens Wandelnet het ontwerp gemaakt voor een nieuw Lange-Afstand-Wandelpad: het Zuiderwaterliniepad. De ontworpen route loopt van Bergen op Zoom naar Grave en passeert o.a. Nassau-stad Breda.

Afspraken spoorwegovergangen

Mede dankzij Wandelnet ondertekenden staatssecretaris Dijksma (IenM) met ProRail en belangrijke recreatieve belangen-organisaties een afsprakenkader. Hierdoor worden de belangen van wandelaars meegenomen wanneer ProRail spoorwegovergangen wil aanpassen of zelfs afsluiten.

Nieuwe gidsen Pelgrimspad en Marskramerpad

De wandelgidsen van het Pelgrimspad en het Marskramerpad werden vernieuwd. Van het Pelgrimspad 1 en 2 samen is op 21 juni de 75.000e gids verschenen. Bij de vernieuwde wandelgids van het Marskramerpad staat de teller inmiddels op 50.000.

Lingezegen te Voet

Op 26 juni zijn de 18 wandelroutes van 'Park Lingezegen te Voet' officieel in gebruik. Park Lingezegen is een nieuw landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen.

Nationale Wandelmonitor 2016

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse presenteerde Wandelnet de 3e editie van de Wandelmonitor. Hierin staan de nieuwste kerncijfers over wandelen in Nederland. Wist u dat in Nederland 10,5 miljoen mensen wandelen?

Overweg Heemstede open

Fietsers en wandelaars konden vanaf eind juli weer gebruik maken van de overweg op het Laantje van Alverna in Heemstede. ProRail verwijderde de hekken die zij in 2014 plaatste om de overweg af te sluiten wegens een ‘onveilige’ situatie. De laatste stand van zaken is dat ProRail spoorbomen gaat plaatsen. Wordt vervolgd in 2017.

Nieuwe gidsen Trekvogelpad en Pieterpad deel 2

Ook bij de collega's van het Nivon zijn nieuwe gidsen verschenen: het Trekvogelpad en het Pieterpad deel 2. Deze laatste heeft een spectaculair eindpunt gekregen: op het hoogste balkon van Nederland, het uitkijkplatform in de ENCI-groeve.

Steun ons