Succesvolle inspiratiedag

23 maart 2013

Op 23 maart verzamelden zo'n 60 padcoordinatoren en belangenbehartigers zich in Amersfoort voor de jaarlijkse inspiratiedag. Het thema van de dag: 'jouw kijk op routes en knelpunten'.

Pelgrimspad

Beleidsvrijwilliger Han van der Voet nam zijn collega-vrijwilligers mee in 'zijn kijk' op het Pelgrimspad. In een presentatie bewandelden we zo'n 125 kilometer route aan de hand van knelpunten onderweg met al dan niet een goed gekozen oplossing. Dat gaf voldoende inspiratie om vervolgens in drie groepen verder over te discussieren.

Inspiratie

Belangrijke constatering is dat de samenwerking tussen padcoordinatoren en belangenbehartigers tot vruchtbare resultaten kan leiden. De mooiste successen kwamen al pratend boven: bijvoorbeeld van een dijkgraaf die geen toestemming gaf om een route te markeren, maar na een wandeling met de padcoordinator 'om' was en nu zelf een deel van het pad onderhoudt!

Landschap lezen

Na een heerlijke lunch en volop gelegenheid om bij te praten of kennis te maken, vertelde Kees de Heer over de kunst van het landschap lezen aan de hand van vier 'brillen' (horizontaal, verticaal, historisch en seizoensgebonden). Die methode werd direct in de praktijk gebracht door een wandeling door Amersfoort. Kees werd daarbij bijgestaan door Arthur Brilman en Jan Eijsbouts die ieder een groep gidsten. 

Bikkels

Degenen die verkleumd door de kou weer terugkwamen bij de Observant bleven nog even gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Hulde voor de 'bikkels' die zich door weer en wind inzetten voor wandelend Nederland!

Steun ons