Terugblik Wandel naar je Werk-dag 2019

De vierde editie van de Wandel naar je Werk-dag was een groot succes! Duizenden mensen uit heel Nederland liepen (een deel van de afstand) naar het werk. Met meer dan het dubbele aantal aanmeldingen van vorig jaar blikken we terug op de grootste Wandel naar je Werkdag ooit.

Vroeg van start

Al voor 6 uur 's ochtends verschenen de eerste berichten op social media van fanatieke deelnemers. Peter van Rijn spande de kroon. Om 06:19 uur liet hij weten dat zijn tocht van 12 kilometer naar het werk erop zat!

Collega's samen op pad

Dit jaar deed er een record aantal organisaties mee als supporter van de Wandel naar je Werk-dag. Waar dit er vorig jaar nog 135 waren, deden dit jaar maar liefst 249 organisaties mee. Zij moedigden hun medewerkers aan om deel te nemen. Sommige organisaties gingen daarin nog een stapje verder. Door een warm welkom op kantoor te organiseren of door gezellig met collega's samen te lopen.

 

Veel media aandacht

Het aantal aanmeldingen via de website is dit jaar verdrievoudigd van 1.120 naar 3.534 deelnemers. En uit alle social media-posts kunnen we opmaken dat in totaal nog veel meer mensen te voet naar hun werk zijn gegaan. Ook de pers besteedde de nodige aandacht aan de Wandel naar je Werk-dag. Goedemorgen Nederland maakte vier keer een live verbinding vanuit de studio met de reporter die tussen Den Haag centraal en het Provinciehuis meeliep met medewerkers, het hoofd personeel en organisatie van de Provincie Zuid-Holland en de directeur van Wandelnet. Omroep West bracht niet alleen live radio verslag, maar maakte ook een journaalitem van de prijsuitreiking van de 'Supporter van het jaar'. Er waren live interviews en wandelreportages te horen op zowel RTV Utrecht, als RTV Noord en Omroep Gelderland(min. 20).

In de Metro stond een groot artikel dat mensen aanmoedigde een halte eerder uit te stappen. Het AD schreef een artikel over Marion die iedere dag naar haar werk wandelt en een artikel over Mirjam die 20 km liep voor de Wandel naar je Werk-dag. De NOS tipte mensen de reden voor eventueel laatkomende collega's. En ook Minister van Volksgezondheid Bruno Bruins weten dat hij deelnam via deze video.


Wandel naar je Werk-dag 2019 in cijfers:

  • 3.534 aangemelde deelnemers
  • 249 organisaties
  • 2 organisaties 'supporters van het jaar'
  • 35 gelukkige individuele prijswinnaars
  • 60 procent liep de hele woon-werk afstand
  • 20 procent liep van en/of naar het OV
  • 9 procent liep van en/of naar de auto
  • 15 procent liep iets anders, bijvoorbeeld een extra blokje om, of iets op een thuiswerkdag
  • #wandelnaarjewerkdag 6 uur lang Trending Topic
Steun ons