Terugblikken en vooruitzien

Martine Werensteijn geeft een presentatie trends en ontwikkelingen

Vooruitzien
In januari is tijdens de nieuwjaarsborrel het bestuur van Wandelnet vernieuwd. Scheidend voorzitter Arie de Jong droeg de voorzittershamer over aan Toon Naber. Martine van Werensteijn, stafmedewerker beleid & kennismanagement bij Wandelnet, nam vervolgens de zaal mee de toekomst in.

Uitzwaaien met de smartphone
De vrijwilligers in de zaal namen op innovatieve wijze afscheid van drie bestuursleden: met persoonlijke woorden via hun eigen smartphone. Het was even wennen met zo’n app, maar het lukte. Iedereen kon op deze manier meepraten. De ingetoetste woorden verschenen direct op het grote beeldscherm voor in de zaal. 'Weldoordacht, motivator, frontman, rotsvast en boegbeeld' waren de woorden voor scheidend voorzitter Arie de Jong. Mooie kwalificaties voor een voorzitter, rechtstreeks en spontaan uit de zaal. 

Arie de Jong - Frontman

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Naar de toekomst
Wandelnetmedewerkster Martine Werensteyn schetste daarna nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij die ook hun invloed zullen hebben op het wandelen.

'Smartphones leiden ons nu al naar een wandelroute' vertelde Martine de aanwezigen, 'maar er zijn meer ontwikkelingen. Steeds meer mensen zullen in steden wonen. Mensen die ook willen wandelen en ook buiten in de natuur willen zijn. Dat betekent veel voor de verbindingen tussen stad en platteland. En dat biedt weer perspectief voor het door Wandelnet ontwikkelde concept Stad te Voet. Tegelijkertijd is het ontwikkelen van routes niet langer enkel en alleen iets van de traditionele wandelorganisaties. Op allerlei internetplatforms kan elke wandelaar zijn eigen wandelroutes zetten, met blogs en filmpjes. Wat betekent dat voor traditionele wandelorganisaties als Wandelnet? Zeker is dat ook wandelaars steeds meer belevenis willen. Ze willen niet alleen door een mooie omgeving lopen, maar ook verrast worden door lokale lekkernijen en bijzonderheden. Mensen willen waddenhoppen, hardlopen met Evy of op blote voeten lopen.'

Vernieuwd bestuur
Het nieuwe bestuur is geïnstalleerd, hoe gaan zij om met wandeltrends en ontwikkelingen in wandelland die Martine geschetst heeft? Waar gaat het naartoe, terug in de tijd of ontwikkelen we door? Wordt het interactief wandelen waar het nieuwe bestuur zich op moet focussen? De tijd zal het leren, een fikse opdracht en een grote uitdaging. Maar bovenal blijven we natuurlijk gewoon wandelen. Het vernieuwde bestuur is inmiddels aan het werk. Kennismaken met de nieuwe bestuursleden? Kijk hierlangs voor het artikel.

Nieuw bestuur Wandelnet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Britta Schmidt/Henrie van Zoggel

Steun ons