Lezersvoordeel te voet

Vier nieuwe NS-wandelingen

Ook in 2016 verschijnen er vier nieuwe routes. Ditmaal zijn ze uitgezet in de omgeving van Elst (bij Arnhem), Bergen op Zoom, Ravenstein en Halfweg-Zwanenburg (bij Amsterdam). Het zijn twee rondwandelingen en twee routes van station naar station. De populariteit blijkt wel uit de cijfers: alle 46 NS-wandelingen zijn totaal bijna 360.000 gedownload via www.eropuit.nl/wandelen en www.wandelnet.nl. Een van die vier nieuwe route is Fort de Roovere in Bergen op Zoom.

Fort de Roovere: Bergen op Zoom, 18 km – met bus 13 of 16 km

Wandelen door uitgestrekte bossen, landgoederen en langs een oud fort dat deel uitmaakt van de West-Brabantse Waterlinie. Dwars door het historische centrum van Bergen op Zoom loop je terug naar het station. Een mooie mix van natuur en cultuur.

Streekpad de Brabantse Wal, voert de wandelaar langs een bijzonder stukje Nederland

Vanuit Bergen op Zoom slingert de route langs de Brabantse Wal, een steile rand of 'zoom' die de overgang markeert van de Zeeuwse kleipolders naar het Brabantse Zand. U komt door het oude vestingstadje Steenbergen, langs gezellige Brabantse dorpen en fraaie boerderijen en volgt de grens met België. Via het grensplaatsje Putte en de uitgestrekte bossen rondom Woensdrecht eindigt de route terug in Bergen op Zoom. Hier kunt u eenvoudig overstappen op maar liefst vijf andere LAW's.

Deze gids is nu speciaal voor lezers van 'te voet'te bestellen in onze webwinkel voor  € 12,90 incl. verzendkosten (normaal € 21,10 incl. verzendkosten) met de kortingscode TV17.

Steun ons