Toekomstig wandelpad Afsluitdijk kijkt op wad

27 april 2018

Afsluitdijk aanleg fiets wandelpadGoed nieuws voor wandelaars van het Zuiderzeepad en het Nederlandse Kustpad. Aan de noordkant van de Afsluitdijk komt een fiets-en wandelpad. Met uitzicht op de Waddenzee.

Fiets- en wandelpad

De Afsluitdijk ondergaat de komende jaren een aantal vernieuwingen. Eind april presenteerden aannemerscombinatie Levvel en Rijkswaterstaat de plannen voor de werkzaamheden. Aan de kant van de Waddenzee wordt de dijk robuuster gemaakt en met een nieuwe bekleding versterkt. De bovenkant van de dijk wordt verhard.  Halverwege het dijklichaam wordt een nieuw fiets- en wandelpad aangelegd. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op de kruin van de dijk te lopen. Wandelaars lopen straks met hun neus in de wind en met uitzicht op de Waddenzee! Wandelnet is er blij mee.

Misschien schuilpunten

De werkzaamheden aan de Afsluitdijk starten naar verwachting eind 2018. De plannen worden nu in detail uitgewerkt. Wandelnet zal met de aannemer in gesprek gaan over de precieze uitvoering van het pad: verdeling, verharding, berm etc. Daarnaast zal worden bekeken of het haalbaar is om op een aantal punten op de Afsluitdijk schuilmogelijkheden te creëren. Fijn als het weer soms even tegen zit. 

Kustpad en Zuiderzeepad

Zowel het Zuiderzeepad als het Nederlandse Kustpad maken gebruik van de Afsluitdijk. De bijna 30 kilometer is voor veel wandelaars een bijzondere en uitdagende etappe. Gelukkig is er onderweg genoeg te beleven. Beide routes komen bij Kornwerderzand langs het nieuwe Afsluitdijk WaddenCenter, het Kazemattenmuseum en de, in de komende tijd aan te leggen, vismigratierivier.

Tijdens werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Afsluitdijk duren tot eind 2022. Tijdens de werkzaamheden wordt de doorgang voor fietsers en wandelaars gegarandeerd.

 

Foto: beeld van een dijkwerker op de Afsluitdijk (Bert Boetes)

Steun ons