Top Trails of Germany - Duitslands beste wandelroutes

21 juli 2015

Dat Duitsland een wandelparadijs is met duizenden kilometers wandelpaden is allang geen geheim meer. De vraag is eerder: hoe vind je een wandelroute die bij je past? De Top Trails of Germany zijn de 15 mooiste langeafstandswandelroutes van Duitsland.

Top Trails of GermanyAlle routes bieden topkwaliteit en volop wandelplezier. En toch heeft elke wandelroute zijn eigen karakter: van glooiende paden over de Lüneburger Heide op de Heidschnuckenweg tot smalle bergpaadjes langs ravijnen op de Schluchtensteig.

Waarvoor staan de Top Trails?

Om mee te mogen doen in het samenwerkingsverband Top Trails of Germany moet een route aan een aantal criteria voldoen. Iedere Top Trail is een langeafstandswandelroute van minimaal 90 km lengte die het keurmerk 'Qualitätsweg' (van de Duitse Wandelvereniging) of 'Premiumweg' (van het Duits Wandelinstituut) mag voeren. De markering is uitstekend en afwisseling van landschappen en bezienswaardigheden staat voorop. De routes voeren veelal over smalle, onverharde wegen en paden door een schitterende omgeving en langs schilderachtige plaatsen.

Service, vóór en tijdens de wandelvakantie

Het serviceaanbod bij alle Top Trails is tot in de puntjes geregeld. Achter elke route zit een toeristische organisatie die ervoor zorgt dat alle informatie die u nodig heeft voor het plannen van uw wandeling up-to-date is. U ontvangt individueel advies over accommodaties en bezienswaardigheden onderweg, arrangementen met en zonder bagagevervoer, opties voor de heen- en terugreis en parkeermogelijkheden. Voor elke route is ook informatiemateriaal beschikbaar.

Wandelaars Welkom

Naast de routes zelf, zijn ook veel accommodaties onderweg gecertificeerd, zodat zij zich 'Qualitätsgastgeber' van Wanderbares Deutschland mogen noemen. Zeg maar het Wandelaars Welkom van Duitsland. Hier vindt u een bed als u maar één nachtje wilt blijven en kunt u gebruikmaken van een boekingsservice voor de volgende overnachting. Bovendien is er een ruimte waar schoenen en kleren gedroogd kunnen worden.

Kijk op www.toptrails.nl voor meer informatie over alle routes en arrangementen.

Steun ons