Topjaar voet- en fietsveren Rivierengebied

11 november 2015

veerpont Druten DodewaardHet jaar 2015 was een topjaar voor de voet- en fietsveren in het Uiterwaarde Rivierengebied. Het nieuwe Renkumse Veer had met maar liefst 8.679 passagiers een geweldige start.

Recordaantal

Wie geniet er niet van een overtocht met zo’n leuk voet- of fietsveer? Je hangt op je gemak over de reling en bekijkt de wereld eens even vanaf het water; een mooie onderbreking van je tocht. De voet- en fietsveren in het Rivierengebied zetten in 2015 een recordaantal van 108.653 passagiers over. Het fiets- en voetveer Druten-Dodewaard haalde haar beste resultaat ooit: zij bracht 17.142 passagiers naar de overkant.

Over Neder-Rijn, Linge, Maas en Waal

Ook de andere pontjes in het gebied bewezen hun bijzondere waarde. De fiets- en voetveren Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk zetten 44.498 mensen over de Waal. Met de fiets- en voetveren Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik en Pontje Ham gingen 28.057 passagiers de Maas over. De pontjes Rhenen-Lienden en Renkumse Veer brachten 21.711 mensen naar de overkant van de Neder-Rijn en het veer Heukelum-Galgenwaard vervoerde 9.372 passagiers over de Linge.

Rondje Liniepontje

In het Uiterwaarde Rivierengebied wandel je zomers zelf het “Rondje Liniepontje”; een rondwandeling tussen Schalkwijk en Culemborg met twee keer een oversteek. Het rondje is deels bewegwijzerd met de rood-witte markering van het Waterliniepad. De Liniepont zette dit jaar in totaal 5.015 mensen over.

In het voorjaar van 2016 start het nieuwe vaarseizoen. Voor de exacte vaardagen en -tijden kijk je het komende voorjaar op Uiterwaarde.

 

Foto: het veer Druten-Dodewaard

Steun ons