Trek met ons de wandelschoenen aan!

24 september 2015

Wandelnetwerk Hof van DelflandVandaag opende Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, de wandelrouteplanner Zuid-Holland en het wandelroutenetwerk Hof van Delfland. Hof van Delfland is daarmee het vijfde wandelnetwerk in rij dat opgenomen is in een provinciebreed wandelroutenetwerk.

Eenvoudig uit te stippelen

De digitale wandelrouteplanner Zuid-Holland is ontwikkeld in samenwerking met Wandelnet, de provincie Zuid-Holland en diverse regio's. Met deze bijzonder gebruiksvriendelijke planner is het heel eenvoudig zelf een lijn- of rondwandeling via de knooppuntennetwerken in vrijwel de gehele provincie uit te stippelen. De totale afstand verschijnt in beeld tijdens het plannen van de route. Op termijn zal de planner een landelijk karakter krijgen; eind van dit jaar wordt ook het Wandelnetwerk Achterhoek toegevoegd. De verwachting is dat meer regio’s in Nederland gaan volgen.

Wandelweekend Hof van Delfland

De opening van het wandelroutenetwerk Hof van Delfland is de aftrap van het Wandelweekend dat plaats zal vinden op 26 en 27 september a.s. Op tal van locaties langs het netwerk vinden meer dan 60 activiteiten plaats voor jong en oud. Ook Wandelnet organiseert een wandeling.

Wandel met ons mee!

We gaan wandelen door Haagse Bos en het prachtige Landgoed Clingendael naar het duingebied Meijendel. Daarna over het strand terug naar Scheveningen. De wandeling wordt begeleid door Roel Bouwman, padcoördinator van het Nederlands Kustpad deel 2 (Hoek van Holland-Den Helder). Roel kent het gebied op zijn duimpje en laat u alle verrassende plekjes zien.
Lengte ca. 15 km, deelname is gratis. Meld u hier aan

Meer weten over het wandelweekend? Kijk op: www.heerlijkbuiten.nl/wandelweekend

Steun ons