Trekvlotje maakt wandeling tot belevenis

15 april 2015

trekpontje SluiskilMet een simpel trekvlotje jezelf naar de overkant van het water te brengen. Dat wil iedereen wel eens doen. In het Zeeuwse Sluiskil kan het. 

In Zeeland, zuidelijk van Terneuzen, wordt de Sluistunnel aangelegd en dat levert verrassend genoeg een leuke, nieuwe wandelverbinding op. In het wandelgebied bij Sluiskil is nu een wandelroute van zo’n drie kilometer dat deels over het tunneltracé loopt; tussen de, boven de grond gelegen, symbolische tunnelbuizen door en langs een infopaneel dat van alles verteld over de tunnel. En onderweg steek je met een leuk trekvlotje de Westelijke Rijkswaterleiding over.

Een leerlinge van de basisschool in Sluiskil bedacht de naam voor het trekvlotje, het heet vanaf nu “de Sleurschuut”. Gedeputeerde Ben de Reu opende samen met haar het wandelgebied; ze trokken zich samen als eersten naar de overkant. Daarna was het de beurt aan de schoolkinderen, die met groot enthousiasme en onder het toeziend oog van de genodigden, naar de overkant gingen.

Het ommetje van Sluiskil maakt deel uit van het wandelnetwerk “Langs Linies en Kreken” dat geheel oost Zeeuws-Vlaanderen omvat.

 

Foto : schoolkinderen op de Sleurschuut (foto Provincie Zeeland).

Steun ons