Tweede editie Wandel naar je Werk-dag groot succes

6 april 2017

Wandel naar je Werk-dag 2017Met 67 deelnemende organisaties, honderden aanmeldingen en meer dan 500 tweets, was de tweede editie van de Wandel naar je Werk-dag een succes. Op donderdag 6 april riep Wandelnet heel werkend Nederland op om (een deel van de afstand) naar het werk te voet af te leggen. Aan die oproep werd volop gehoor gegeven.

Een station eerder uitstappen

Om 07.00 uur verschenen de eerste berichten op Twitter. Mobieltjes legden de mooiste ochtendtaferelen vast en pumps werden verruild voor wandelschoenen. Ook Joep Naber, directeur Wandelnet, stond er vroeger voor op. “Samen met twee collega’s ben ik een station eerder uitgestapt, om vervolgens zo’n 10 km naar kantoor te lopen.”

Trending topic

Hij was niet de enige. In totaal verschenen er online zo’n 500 berichten van werknemers die de auto lieten staan of de bus een dagje oversloegen. Zo ook van Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van de Provincie Utrecht, die in een filmpje de mooiste plekken van Utrecht liet zien. Andere deelnemers kwamen onder meer van het Diabetes Fonds, Milieudefensie en het ministerie van VWS. #wandelnaarjewerkdag was daarmee deze ochtend trending topic.

Gezonde en productieve werknemers

Met de Wandel naar je Werk-dag wil Wandelnet meer aandacht vestigen op het belang van lopen voor gezonde en productieve werknemers. Want actief lopen stimuleert bepaalde delen van het brein, waardoor je productiever en creatiever wordt en je stressniveau daalt. Dat legt ook hoogleraar Erik Scherder uit in een video die hij speciaal voor de Wandel naar je Werk-dag opnam. “Lopen stimuleert de prefrontale cortex, waardoor het gevoel van stress afneemt.”

Volgende editie 5 april 2018

Sinds 2016 vindt in Nederland jaarlijks de Wandel naar je Werk-dag plaats op de eerste donderdag van april. In 2018 is dat op 5 april. Wandelnet hoopt dan uiteraard op nog meer deelnemers.

Wandel naar je Werk-dag 2017Fotobijschrift: een aantal deelnemers aan de Wandel naar je Werk-dag 2017. Bron: Twitter

Steun ons