Tweede Kamerleden over Wandelnet

4 juni 2013

Routes zijn letterlijk verbindingen van natuur. Natuur is alleen beleefbaar als je er ook 'in' kunt, te voet of per fiets. Daarom vragen Wandelnet en Fietsplatform op 22 juni aandacht voor landelijke routenetwerken bij de Natuurtop die Staatssecretaris Dijksma organiseert. Iedereen mag bij ons aangeven:
'als ik minister voor wandel en fiets was, dan...'

Kamerlid Jansen: "bescherming routenetwerken"

Wat de Tweede Kamerleden Jansen en Hoogland zouden doen als zij minister waren voor ‘wandel en fiets’?

Paulus Jansen (SP) twijfelt geen moment: “Als ik minister voor ‘wandel en fiets’ was, dan zou ik de bescherming en uitbouw van de routenetwerken versterken.”  Knelpunten bij kruisingen met wegen, spoorlijnen en kanalen verdienen oplossingen. “Ook zou ik de publieke marketing voor fietsvakanties in Nederland versterken. Wij hebben de beste voorzieningen van Europa, maar vinden dat zo gewoon dat we vergeten er reclame voor te maken!”

Samen met Duco Hoogland (PvdA) en Sander de Rouwe (CDA) werkt hij aan een voorstel om de Nederlandse wandel- en fietsnetwerken verder te verbeteren.

Duco Hoogland (PvdA) over toegankelijke natuur

Duco Hoogland pleit ook voor een goede landelijke routestructuur: “Als die er niet is, dan versnippert het netwerk. We leven in een heel mooi, maar ook in een klein land. Daarom moeten we zuinig zijn op onze natuur en deze toegankelijk maken en houden voor iedereen.”

Lees de hele reactie van Paulus Jansen en Duco Hoogland.

andere 'ministers'

Ook anderen laten weten wat zij als minister voor 'wandel en fiets' zouden doen, zoals Bas Hoogland (directeur Landal), Fred Bloot (voorzitter Regiegroep Recreatie en Natuur) en Han van der Voet (beleidsvrijwilliger Wandelnet).

Steun ons