Utrechtpad SP 13

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen66
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Utrecht is niet alleen een leuke stad. Het is ook een prachtige provincie. Wie het Utrechtpad bewandelt kan er over meepraten. Een wandeling door landschappen op het 'geografisch scharnierpunt' van Nederland. Deze voormalige ontmoetingsplaats van zee, wind, ijs en rivieren is door de centrale ligging prettig dicht bij huis voor veel wandelaars. Het Utrechtpad verbindt een aantal indrukwekkende landschapsgebieden: de Utrechtse Heuvelrug, het Kromme Rijngebied, de Gelderse Vallei, de Eemvallei en de Vechtvallei.

Recente berichten over Utrechtpad SP 13

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Monica2

  Vandaag met Ina mijn wandelvriendin (meer dan 15 jaar) de etappe Scherpenzeel -> Veenendaal gelopen. Helaas op één belangrijk punt geen markering waardoor wij verkeerd liepen. Er mist een markering de goede kant op na het Kasteel Renswoude, Arnhemseweg oversteken en pad langs het Grand Canal volgen. Einde pad naar Liniedijk (je ziet geen naambordje). Op de Liniedijk rechtsaf. Daar dus geen markering (wel de markering de verkeerde kant op. Je loopt dan weer terug)
  Verder het traject Amersfoort naar Scherpenzeel prima markering. Compliment!

 2. buitenloper

  Ik heb op Facebook een pagina en groepen aangemaakt voor alle langeafstandswandelpaden en streekpaden in en door Nederland. Daar kun je andere wandelaars om meer recente informatie vragen.

  https://www.facebook.com/Streekpaden-en-LAW-wandelroutes-380003949263161/

 3. Bas Sprengers

  Er zijn het afgelopen half jaar op het traject tussen Leersum en Amerongen nogal wat werkzaamheden geweest in het bos, waarbij ook enkele markeringen zijn verdwenen. Momenteel wordt de roiute ter plekke van nieuwe markeringen voorzien; gaat nog even duren tot ca. half mei vóórdat dat helemaal klaar is. Overigens is het kaartje in het routeboekje nog steeds up-to-date.
  Bas Sprengers, padcoördinator Utrechtpad

 4. gweshuis

  Gisteren het deel tussen Leersum en Amerongen gelopen. Ongeveer tot aan het kantoor van Staatsbosbeheer was het allemaal goed aangegeven, maar daarna ging het al snel mis. Bij het kantoor was een aanwijzing niet goed zichtbaar, waardoor we even verkeerd liepen. Daarna wees de route langs de Leersumsche Plassen voor een deel zichzelf, maar ondanks dat iedereen van ons groepje goed oplette na de eerst keer fout lopen zag niemand van ons de aanwijzing waar we het fietspad moesten verlaten. Het gevolg was dat we weer een stuk terugliepen richting Leersum. Via het Kors Paterpad en de Utrechtsebaan slaagden we erin de route bij de Scherpenzeelse Weg uiteindelijk weer terug te vinden. Maar bij de Leeuwenkuil ging het opnieuw mis. Nergens een aanwijzing te vinden waar we rechtsaf moesten slaan, zodat we uiteindelijk in een buitenwijk van Amerongen terechtkwamen i.p.v. op de Amerongse Berg.

 5. marinissen

  Etappe Veenendaal W-Scherpenzeel

  Bij 13,7 km moet je volgens kaart en omschrijving de Wittenoordseweg op.
  Volgens mij is het veel logischer en leuker om rechtdoor te gaan, verder over de liniedijk. Is vrij toegankelijk en alleen voor wandelaars.
  Staat op topokaart en is op google maps goed te zien.

Ga naar het forum

Steun ons