Utrechtpad SP 13

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen57
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Utrecht is niet alleen een leuke stad. Het is ook een prachtige provincie. Wie het Utrechtpad bewandelt kan er over meepraten. Een wandeling door landschappen op het 'geografisch scharnierpunt' van Nederland. Deze voormalige ontmoetingsplaats van zee, wind, ijs en rivieren is door de centrale ligging prettig dicht bij huis voor veel wandelaars. Het Utrechtpad verbindt een aantal indrukwekkende landschapsgebieden: de Utrechtse Heuvelrug, het Kromme Rijngebied, de Gelderse Vallei, de Eemvallei en de Vechtvallei.

Recente berichten over Utrechtpad SP 13

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. rslotboom

  Vandaag, 4 september van Baarn naar Amersfoort gelopen. Het viaduct van de A1 wordt verbreed en daardoor is de trap om op het viaduct te komen verdwenen.
  Je moet nu doorlopen naar de rotonde in de N414 en via het fietspad de weg oversteken. Daarna linksaf de oprit naar de A1 oversteken en via een klein weggetje kom je met een bocht op het viaduct uit.

 2. Koos_de_Reus

  Op maandag 31 juli liepen wij van station Amersfoort naar Baarn.
  uitgave SP13 2014 -3e druk.

  Hieronder een Tip: Pag. 87 Muurhuizen-Valleikanaal, op het eind van de routebeschrijving staat "na 75 meter linksaf en voetpad in Hooierspad". In plaats van linksaf te slaan ga hier rechtsaf en loop dan links het bosje in. volg het voetpad rechts van de Oude Eem. Hier is een reconstructie gemaakt van de meanderende Oude Eem. Bruggetjes en knuppelpad, ongeveer 300 meter.
  Op het einde kan je gewoon de beschrijving volgen zoals deze in het boekje staat. het is geen omweg!

  Veel wandelplezier!

 3. Pientjepullek

  Afgelopen vrijdag heb ik het Utrechtpad afgerond met de laatste etappe van Maarssen naar Utrecht. Wat heb ik de afgelopen periode genoten van dit prachtige pad. Heel afwisselend, mooie natuur, leuke dorpen en er zijn dagen geweest dat ik me in het drukke Nederland even " alleen op de wereld" waande. De route was goed gemarkeerd en met het routeboekje erbij was het over het algemeen geen probleem de route te vinden. Alleen bij de een na laatste etappe heb ik niet goed opgelet en het Utrechtpad verwisseld met het Waterliniepad. Daardoor eindigde ik in Breukelen in plaats van in Maarssen, beetje jammer maar ook wel eigen schuld.
  Ik heb alles met het OV gedaan en dat was echt prima te doen.
  Kortom, een aanrader!

 4. WillemWandelaar

  Cothen naar Leersum

  Afgelopen dinsdag deze etappe gelopen. Een mooie afwisseling van rivierlandschap, geschiedenis en grienden en landgoed.
  Voor een verslag van deze wandeling kun je kijken op mijn weblog:

  https://willemswonderlijkewandelingen.com/2017/06/05/utrechtpad-2/

 5. WillemWandelaar

  Cothen naar Leersum
  kaart 9 / pagina 47
  (9) regel 12 :

  "Broekhuizerlaan op."
  Hier is de markering gewijzigd: Middelweg oversteken en in de punt van het bosperceel aan de rechterhand schuin het bos in gaan. Even verderop aansluiting op de bestaande routebeschrijving en de routekaart.

Ga naar het forum

Steun ons