Utrechtpad SP 13

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen57
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Utrechtpad SP 13

Utrecht - Wijk bij Duurstede - Amerongen - Amersfoort - Utrecht
57reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. rslotboom

  Vandaag, 4 september van Baarn naar Amersfoort gelopen. Het viaduct van de A1 wordt verbreed en daardoor is de trap om op het viaduct te komen verdwenen.
  Je moet nu doorlopen naar de rotonde in de N414 en via het fietspad de weg oversteken. Daarna linksaf de oprit naar de A1 oversteken en via een klein weggetje kom je met een bocht op het viaduct uit.

 2. Koos_de_Reus

  Op maandag 31 juli liepen wij van station Amersfoort naar Baarn.
  uitgave SP13 2014 -3e druk.

  Hieronder een Tip: Pag. 87 Muurhuizen-Valleikanaal, op het eind van de routebeschrijving staat "na 75 meter linksaf en voetpad in Hooierspad". In plaats van linksaf te slaan ga hier rechtsaf en loop dan links het bosje in. volg het voetpad rechts van de Oude Eem. Hier is een reconstructie gemaakt van de meanderende Oude Eem. Bruggetjes en knuppelpad, ongeveer 300 meter.
  Op het einde kan je gewoon de beschrijving volgen zoals deze in het boekje staat. het is geen omweg!

  Veel wandelplezier!

 3. Pientjepullek

  Afgelopen vrijdag heb ik het Utrechtpad afgerond met de laatste etappe van Maarssen naar Utrecht. Wat heb ik de afgelopen periode genoten van dit prachtige pad. Heel afwisselend, mooie natuur, leuke dorpen en er zijn dagen geweest dat ik me in het drukke Nederland even " alleen op de wereld" waande. De route was goed gemarkeerd en met het routeboekje erbij was het over het algemeen geen probleem de route te vinden. Alleen bij de een na laatste etappe heb ik niet goed opgelet en het Utrechtpad verwisseld met het Waterliniepad. Daardoor eindigde ik in Breukelen in plaats van in Maarssen, beetje jammer maar ook wel eigen schuld.
  Ik heb alles met het OV gedaan en dat was echt prima te doen.
  Kortom, een aanrader!

 4. WillemWandelaar

  Cothen naar Leersum

  Afgelopen dinsdag deze etappe gelopen. Een mooie afwisseling van rivierlandschap, geschiedenis en grienden en landgoed.
  Voor een verslag van deze wandeling kun je kijken op mijn weblog:

  https://willemswonderlijkewandelingen.com/2017/06/05/utrechtpad-2/

 5. WillemWandelaar

  Cothen naar Leersum
  kaart 9 / pagina 47
  (9) regel 12 :

  "Broekhuizerlaan op."
  Hier is de markering gewijzigd: Middelweg oversteken en in de punt van het bosperceel aan de rechterhand schuin het bos in gaan. Even verderop aansluiting op de bestaande routebeschrijving en de routekaart.

 6. Fran1968

  Vandaag heb ik van Werkhoven naar Wijk bij Duurstede gelopen. Wat een mooie route was dit, ik kom met de streekpaden en LAWs op plekjes die ik zelf nooit zou kunnen vinden. Complimenten aan de routemakers/beheerders.

  Eén opmerking over kaart 5 (versie 2014), de loopplank die je over moet steken naar landgoed Sterkenburg was in niet zo'n goede conditie, wellicht handig om daar even te gaan kijken en de loopplank te maken. Verder geen opmerkingen, heb genoten.

 7. WillemWandelaar

  Utrecht > Bunnik

  Vandaag hebben we dit traject van het Utrechtpad gelopen. Prachtig om langs de Kromme Rijn te wandelen op deze mooie dag, met zo veel ontluikend groen.
  Ik hoop op mijn blog te schrijven over het Utrechtpad.

  www.willemswonderlijkewandelingen.com

 8. Barry86

  Vorige week het traject Veenendaal-West / Scherpenzeel van het Utrechtpad gelopen. Mooi langs de liniedijk. Maar ik heb zelden trajecten gelopen waar de markering zo ontbrak. Misschien dat het traject compleet veranderd is en dat slechts flarden oude markering nog getuigden van wat ooit dit traject was? Kaartje op deze pagina en markering komen in ieder geval niet overeen (markering was er gewoon nauwelijks)...

 9. IenVrolijk

  2e Paasdag toch redelijk weer dus vroeg op en met het OV vanuit W.Brabant naar Veenendaal W.Ging allemaal prima, via den Bosch door werkzaamheden op route via Rdam. In Veenendaal op info boekje lopen, niet veel markering.Via een smal paadje langs een boerenerf met houthakker, ri. A12 en spoorbaan, kwamen bij Fort a.d. Buursteeg. Hier wordt groot infocentrum gebouwd over Grebbelinie, misschien tzt ook goed voor een koffiepauze? Jammer, geen markering meer te zien tot bij afslag ri. Kasteel. Door blessure slaan we het uitstapje naar t kasteel over, wat ook vanaf Arnhemseweg te zien is. Lopen verder over de liniedijk, indrukwekkend en niet voor te stellen dat hier in 1940 zo gevochten is! Veel wandelaars op deze paasdag en mooi wandelweer al is er af en toe een koude wind.
  Na de grote camping in de wei kwamen we bij restaurant de Dennen uit die gelukkig open was. Tijd voor een warm drankje met lekker gebak voordat we met bus en trein terug gaan naar W.Brabant, 3 uur reizen met het laatst stukje weer een overvolle trein door werkzaamheden maar ach, het was de moeite waard! Weer een mooi stukje Nederland gezien!

 10. Team Wandelnet

  Beste jan,

  Het kan gebeuren dat markering en beschrijving in de gids langs een LAW en streekpad niet kloppen. De markering is altijd leidend. Mogelijke wijzigingen in de route worden dus gemarkeerd en de beschrijvingen komen op de website van Wandelnet.

  Kijk voordat je gaat lopen altijd even op de website of de route gewijzigd is en wat de wijzigingen inhouden.

  Helaas zal er geen nieuwe routegids meer verschijnen, het Nivon heeft besloten geen papieren gidsen meer te maken (het Wandelnet nog wel). In de toekomst zal je voor de Nivonroutes dus moeten kijken op de websites van Wandelnet of Nivon.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Wandelend gisteren met de uitgave van 2004 van het Utrechtpad, liep het bij Cothen (leuk) mis. De beschrijving en de markering spoorden niet met elkaar.
  Wie zou me kunnen helpen aan of verwijzen naar de beschrijving van de route vanaf het moment waar je landgoed Hardenbroek verlaat? De Kromme Rijn volgend loopt het dan fout in de buurt van Cothen. We hebben er gisteren zelf maar een leuk eind aan gebreid, maar willen toch graag dat laatste stuk naar Wijk nog een keer langs een mooie route en niet langs de provinciale weg lopen...
  Veel dank alvast!
  Groet,
  Jan van Thiel
  thiel@xs4all.nl

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons