Utrechtse Heuvelrug komt met de Nationaal Park Pas

23 april 2015

nationaal park pas Utrechtse HeuvelrugHet Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug komt met iets nieuws: een pas waarmee je korting krijgt bij recreatiebedrijven en die bijdraagt aan het onderhoud en de ontwikkeling van het gebied.

Uitreiking eerste Nationaal Park Pas

Maandag 21 april ontving Commissaris van de Koning van de Provincie Utrecht, de heer Willibrord van Beek, de allereerste Nationaal Park Pas van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Iedereen die het park een warm hart toedraagt, kan de pas (geldig voor 2 personen) voor € 25,- per jaar aanschaffen. Houders van de pas krijgen 10% voordeel bij ruim 30 geselecteerde horeca-adressen, musea en aanbieders van natuurbeleving, streekproducten en groen vervoer.

Onderhoud, ontwikkeling en duurzaamheid

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug maakt deel uit van de Utrechtse Heuvelrug en is 10.000 ha groot. Het wordt grofweg begrensd door Zeist, Amersfoort, Maarn, Veenendaal en Rhenen. De pas is een antwoord op de terugtredende overheid en afnemende subsidies aan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De opbrengsten van de pas gaan in de pot voor onderhoud en ontwikkeling van het park. Op het wensenlijstje staan onder andere wildobservatiehutten, fauna-passages, een handige app voor wandel- en fietsroutes door het park en meer toezichthouders.

Alle bedrijven die korting geven op vertoon van de pas hebben een maatschappelijk verantwoord beleid in de onderneming, kopen ‘groen’ in of werken met zelf verbouwde biologische (streek)producten. Ook op die manier dragen recreanten en ondernemers samen bij aan een duurzaam Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Samenwerkingsverband

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een samenwerkingsverband van terreineigenaren, terreinbeheerders, overheden en belangenorganisaties. Het gebied is 10.000 hectare groot en is in eigendom van verschillende eigenaren: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Utrechts Landschap, Recreatie Midden Nederland, Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Landgoed Den Treek-Henschoten, Ministerie van Defensie en Gemeente Rhenen.

De Nationaal Park Pas Utrechtse Heuvelrug is aan te schaffen via nationaalpas.nl.

Foto: Commissaris van de Koning Willibrord van Beek (r) neemt de eerste Nationaal Park pas in ontvangst van Dick Wijte voorzitter van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (l).

Steun ons