Valkenswaard Wandelgemeente 2016

20 mei 2016

malpieValkenswaard is met ‘De ontdekking van De Malpie’ uitgeroepen tot Wandelgemeente 2016.

knooppunten en themaroutes

Valkenswaard won de titel vanwege haar grote variatie aan wandelpaden, themaroutes en het uitgebreid knooppuntennetwerk. Met het herstel van het Groot Malpieven ontstond een spectaculair wandelgebied. Het wandelpad slingert er tussen vennen door en komt via een knuppelbrug uit bij het Groot Malpieven, gelegen tussen stuifduinen en heide.

natuurgebied Malpie

De Wandelkrant: “De Malpie is relatief klein, maar wel van een ongekende schoonheid. Bijzonder, in vergelijking met veel heides in Nederland, is zijn natte heide. Je vindt er een ‘small five’ (zonnedauw, veenmos, veenpluis, beenbreek en klokjesgentiaan), plantjes die je op andere plaatsen niet zo snel tegenkomt. Kortom; De Malpie is een Must Walk!” De speciale wandelroute is vanaf eind mei gratis te verkrijgen bij de VVV Valkenswaard en via de IZI-travel App.

ambites 2016

Burgemeester Anton Ederveen en Wethouder Hetty Tindemans ontvingen afgelopen woensdag de prijs uit handen Frank Hamdorff, hoofdredacteur van de Wandelkrant. Wethouder Hetty Tindemans: “De titel biedt ons veel kansen om de ambitie van “groene leisure & pleasure gemeente” verder inhoud te geven. In 2016 gaan we het wandelaanbod onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek brengen. Dat doen we onder meer door elke maand een andere wandeling te belichten.”

drie genomineerden

Deze jaarlijkse verkiezing van Wandelgemeente wordt georganiseerd door 'Te Voet', dé wandelkrant van Nederland. De andere genomineerde voor de titel waren de gemeenten Ameland en Castricum. Lezers van de Wandelkrant konden tot en met 15 april stemmen voor de favoriete wandelgemeente. De stem van de lezer en die van de redactie bepaalden samen de winnaar.

Foto: knuppelbrug in de Malpie

Steun ons