Veel aanbod op Fiets en Wandelbeurs

11 maart 2019

Fiets en Wandelbeurs WandelnetVan 1 tot en met 3 maart vond de Fiets en Wandelbeurs plaats in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

Door Rob Batelaan

Op de beurs waren veel exposanten uit provincies en buitenland vertegenwoordigd om iedere beursbezoeker te informeren over hun aanbod. Zo had Frankrijk een paviljoen met voor ieder departement een aparte informatiebalie. Andere buitenlandse bestemmingen als Duitsland, Portugal, Zweden en Zwitserland waren goed vertegenwoordigd. Naast de mogelijkheid om stands te bezoeken, kon men ook lezingen en workshops bijwonen.

Wandelroutes en netwerken

Wat opvalt is het enorm grote aanbod van wandelmogelijkheden in Nederland. Vrijwel iedere streek had een stand op de beurs. Enthousiaste wandelaars informeerden beursbezoekers over hun paden, routes en wandelnetwerken. Maar ook als je meerdaagse wandeltocht wilt maken kon je je hart ophalen. Wandelaars die een pelgrimstocht willen maken konden prima terecht bij het pelgrimspaviljoen.   

Wandelroute van het Jaar: Romeinse Limespad

Bij de Belgische editie van de beurs was al bekend geworden dat het Romeinse Limespad 'Wandelroute van het Jaar' was geworden. De wandelgidsen en alle informatie van dit pad mochten natuurlijk niet ontbreken op de stand van Wandelnet. De stand werd druk bezocht tijdens de dagen en aan bezoekers werd enthousiast verteld over het nieuwe pad. Chapeau voor alle vrijwilligers die betrokken waren bij de organisatie en de bezetting tijdens deze dagen! 

Lezing Waterliniepad

Op de vrijdag en zaterdagmiddag vonden de lezingen plaats van het nieuwe Waterliniepad. Op de vrijdag, nadat directeur Ankie van Dijk iedereen had welkom geheten, namen Kirke Mulders (namens provinvcie Utrecht) en Tineke Haarlaar (boswachter bij Staatsbosbeheer) ons figuurlijk mee naar dit nieuwe LAW-pad. Voor een volle zaal werd aan de hand van feiten,  een diavoorstelling met prachtige foto’s en een filmpje in vogelvlucht informatie over het pad gegeven.

Aan het eind vond de officiële opening plaats. Na een dankwoord aan alle vrijwilligers en in het bijzonder de padcoördinatoren Dorien Wolthuis en Feiko Prins reikte Ankie van Dijk de wandelgids uit aan Joke Geldhof (gedeputeerde provincie Noord-Holland), Maarten Divendal (burgemeester De Ronde Venen) en Roland van Vugt (wethouder gemeente Altena). Op de stand werd een feestelijke toost uitgebracht om dit mooie moment te vieren.

Ruim 43.000 wandel- en fietsliefhebbers hebben de Fiets en Wandelbeurs in combinatie met de Bike MOTION Benelux en E-bike Xperience bezocht. Dat zijn er 2.000 meer in vergelijking met 2018. De volgende editie van de Fiets en Wandelbeurs staat gepland op 28, 29 februari en 1 maart.

Steun ons