Veer Genemuiden ook op zondag

9 december 2015

Veerpond GenemuidenGoed nieuws voor wandelaars op het Zuiderzeepad. Het veer in Genemuiden vaart deze winter ook weer op de zondagen.

Wandelaars op het Zuiderzeepad stuiten in de kop van Overijssel op het Zwarte Water. De oversteek maken ze met het veer Genemuiden; zuidwaarts richting Kampen of noordwaarts richting Sint Jansklooster. Dat kon een aantal jaren in de wintermaanden niet op zondag; het veer was van november tot en met maart op de zondag uit de vaart.  Dat was soms een onaangename verassing voor zondagse wandelaars op het Zuiderzeepad.

Maar er is nu goed nieuws. Het veer bij Genemuiden is sinds dit voorjaar in handen van de veren op de IJssel bij Wijhe en Olst. De vaartijden zijn uitgebreid en er wordt weer het hele jaar door ook op zondag gevaren. Je kunt dus nu elke dag van de week de leuke oversteek maken. Even genieten van een kleine pauze en het mooie uitzicht vanaf het water. En dan lekker doorwandelen.

Het veer vaart elke dag 200 keer heen en weer, zeven dagen in de week voor voetgangers, (brom)fietsers, motoren, auto's en vrachtauto's. Voor de vaartijden kijk je veertpontgenemuiden.

 

Foto: veerpont Genuiden (Bert Keukenkamp)

Steun ons