Veluwe Zwerfpad, SP 16

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen33
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Verbaas u over de enorme stuifzandgebieden, uitgestrekte heidevelden en glooiende heuvels. Het Veluwe Zwerfpad voert u 375 kilometer over vooral onverharde paden door een unieke streek. De Veluwe is niet voor niets het meest populairste wandelgebied van Nederland. Herten, reeën, wilde zwijnen en zelfs moeflons kunnen uw pad kruizen. Ga op pad en ontdek de geheimen van de Veluwezoom, het Kootwijkerzand, Loenermark en Nationaal Park De Hoge Veluwe. Door de verbindingsroutes zijn er tal van mooie rondwandelingen en meerdaagse tochten te lopen over dit streekpad.

Recente berichten over Veluwe Zwerfpad, SP 16

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Team Wandelnet

  Beste ....,

  Bedankt voor je bericht. Ik heb het doorgestuurd naar de padcoordinator van het Veluwe Zwerfpad.

  Barrieres of ontbrekende of onduidelijke markeringen kan je ook doorgeven via:

  www.meldpuntwandelen.nl

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Van Putten naar Garderen is een mooie etappe, maar de markering is niet goed genoeg. Stickertjes zijn verkleurd en de markering in het bos is te spaarzaam, verdwenen of verkleurd. Daarnaast komt de track op Wandelnet niet overeen met de route in het bos.

 2. mathpaul

  Van Putten naar Garderen is een mooie etappe, maar de markering is niet goed genoeg. Stickertjes zijn verkleurd en de markering in het bos is te spaarzaam, verdwenen of verkleurd. Daarnaast komt de track op Wandelnet niet overeen met de route in het bos.

 3. anold

  i.v.m. paden- afsluiting op ,,De Valouwe ,, is er noodgedwongen een omleiding gemaakt (op kaart 8) :
  Richting Lunteren :Ga bij het afgesloten hek(nabij ANWB paddestoel 23601 in noordelijke richting over de parallelweg van de Apeldoornseweg . Na
  650 m linksaf via zandweg met naastliggend fietspad. Dit blijven volgen tot in bocht naar rechts. Vanaf daar rechtdoor de zandweg blijven vervolgen.U bent nu weer op de oorspronkelijke route.
  Richting Planken Wambuis : Bij ANWBpaddestoel 23603 de zandweg met fietspad rechtdoor blijven vervolgen.Op een kruising met verharde weg
  rechtsaf gaan en de parallelweg volgen.Na 650 m , bij paddestoel 23601, linksaf gaan, de hoofdweg oversteken.U bent nu weer op de oorspronkelijke
  route.
  Andries Oldenhof , pad-co Veluwe Zwerfpad

 4. TonvanOosterhout

  Ohja, dat weitje heet 'Quadenoord', heeft kennelijk niets met het landgoed met die naam van doen maar wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

 5. TonvanOosterhout

  Op het stuk Veluwe Zwerfpad nabij Renkum doorkruist het pad een verwilderde weide, waarin een aantal 'wilde' koeien staan te grazen. Toen ik er afgelopen woensdag 21 dec 2016 voor stond zag ik twee fietsers over dat pad crossen, en een koe wat merkwaardige bokkensprongen maken. Toen deed ik het hek open en wandelde ik zelf de wei in. De koe zag mij, op ongeveer 100 meter, en zette het op een galopperen, in mijn richting. Boze Koe. Ik 'verschool' me achter de struiken, de vaart raakte eruit bij de koe, die ik met wat armbewegingen en oerkreten van me vandaan hield. Even verder op het veld, koe volgde me wantrouwend, zag ik de oorzaak van boosheid: daar stond een kalfje. Misschien hadden de fietsers tussen koe en kalf doorgefietst, of koe aan het schrikken gebracht, maar ik had nog niets gedaan en werd toch bijna onder de voet (hoef) gelopen. Voor de argeloze wandelaar: pas op... pas nog beter op!

Ga naar het forum

Steun ons