Vergeet je stappenteller?!

12 februari 2018

Sinds kort hoor ik er ook weer bij, hoor! Ik heb zo’n horloge waarop je kunt aflezen of je je wel goed gedraagt. Of eigenlijk hoe veel stappen je zet, hoe veel trappen je loopt, hoe veel calorieën je verbrandt en wat je hartslag gedurende de dag is.

En dat is zo nu en dan best confronterend… Laat ik het voor deze blog maar even houden bij het aantal stappen per dag. Daar is natuurlijk een mooie ‘norm’ voor: 10.000 stappen per dag. Maar nu lees ik in een bericht ‘vergeet je stappenteller…’! Loop ik dan al weer achter?

naar de Tweede Kamer

Als ik de dag begin met een rondje hardlopen, dan heb ik om 9.00 uur mijn doel van 10.000 stappen al bereikt. Met een dag als vandaag ga ik er ook wel komen. Vanmorgen eerst de kinderen lopend naar school gebracht (goed voor zo’n 1.000 stappen). En daarna met de trein naar Den Haag waarbij mijn stappen naar de Tweede Kamer lekker aantikken. Met Suzanne Kröger van GroenLinks komt het gesprek ook over al die stappen. Vooral ook over het ontbreken van metingen over de impact van de first en last mile die in de onderzoeken en statistieken over lopen meestal ontbreken.

Maar wat gebeurt er op een doorsnee werkdag, of erger nog, een hele dag kantoor… Dan lijken mijn 10.000 stappen een haast onhaalbaar doel. Eén van onze nieuwe bestuursleden bij Wandelnet gaf bij zijn introductie aan dat die 10.000 stappen haast verslavend werken. Hij bekent ’s avonds voor het slapen gaan nog wel eens wat rondjes door huis te lopen om in ieder geval aan de norm te komen!

Active10

En net nu ik begin te werken aan mijn 10.000 stappen, lees ik dat het nog beter is om iedere dag 3 korte stukjes te wandelen. Dacht ik net dat ik weer ‘bij’ was… Nee, je hoort er nu pas echt bij als je de ‘Active 10’s’ loopt: 3 keer per dag een wandelingetje van 10 minuten. Hoef je gelijk ook niet meer de hele dag op je horloge te kijken!

dóórlopen

Maar vorig jaar mocht ik Erik Scherder met een collega interviewen voor de Wandel naar je Werk-dag. Hij heeft ons geleerd dat het vooral gaat om het ‘dóórlopen’. Dus geen geslenter of geflaneer, maar echt doorstappen. En onlangs vertelde iemand me dat je weet wat ‘dóórlopen’ is, als je nog wel kunt praten maar niet meer kunt zingen terwijl je aan het wandelen bent.

Je zou bijna denken dat wandelen een obsessie wordt… Wat mij betreft gaan we gewoon wandelen zo veel we kunnen en als je graag al lopend wilt zingen, dan heb ik daar ook geen bezwaar tegen!

 

 

Ankie
coördinator belangenbehartiging
Wandelnet

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons