Vernieuwd traject Noaberpad langs Buurserbeek

8 juni 2016

padcoordinatoren NoaberpadHet Noaberpad bij Buurse is gewijzigd. Meer zandpaden, meer bos en regelmatig een blik op de prachtige, slingerende beek.

Het is een hele verbetering voor de route, vinden de kersverse padcoördinatoren Marceline Dorgelo en Astrid Borst. Tussen Buurse en de Duitse grens gaat het Noaberpad nu langs de noordoever in plaats van de zuidoever van de Buurserbeek. Wandelaars lopen niet meer langs de provinciale weg maar blijven over mooie, onverharde paden door het bos richting Buurse lopen. Dat betekent dat ook het leuke rustpunt Erve Hanebulten nu aan de route ligt.

Marceline en Astrid namen een half jaar geleden samen de functie van padcoördinator Noaberpad-Midden over van Jaap de Boer. Daarbij kregen ze van hem ook de eerste aanzet voor de routeverbetering bij Buurse. Marceline en Astrid maakten de afgelopen maanden de klus af. Er is nu een kaartje en een routebeschrijving van het vernieuwde traject. Kijk hiervoor op wijziging Noaberpad. Later in het jaar wordt de wijziging verwerkt op de digitale kaarten. Het vernieuwde traject is al wel gemarkeerd.

Het Nivon huis Den Broam is voor wandelaars van het Noaberpad een mooie overnachtingsplek. Door de wijziging ligt het huis nu helaas niet meer direct aan het pad. De Buurserbeek stroomt tussen het Noaberpad en het terrein van Den Broam. Maar wellicht niet voor lang; er zijn plannen voor een bruggetje.

Het Noaberpad is ruim vierhonderd kilometer lang, gaat door het grensgebied van Nederland en Duitsland en brengt je al wandelend van Bad Nieuweschans naar Kleve (D).

 

Foto: padcoördinatoren Astrid Borst (l) en Marceline Dorgelo (r)

Steun ons