Vernieuwde GR 12 ingewandeld

17 mei 2016

inwandelimg GR 12De GR 12 door Vlaanderen en Brussel kreeg een grondige update. Rob Franssen, bestuurslid van Wandelnet, reisde af naar België voor de gezellige, gezamenlijke inwandeling.

Op 12 mei werd de vernieuwde GR 12 Vlaanderen en Brussel officieel in gebruik genomen. Dat deden onze zuiderburen met, zoals zij zeggen, een feestelijke “inwandeling”. Rob Franssen, niet alleen bestuurslid van Wandelnet maar ook markeerder van de GR12 tussen Bergen op Zoom en de Nederlands-Belgische grens, wandelde mee.

Maar liefst 150 mensen deden mee aan de feestelijke inwandeling van de GR 12. Ze liepen eerst van het station van Kontich naar de kapel van St.Lazerus in Waarloos, over de nieuwe westelijke variant. Daar knipten de voorzitter van de Grote Routepaden en de schepen van Waarloos een wit-rood lint door, ten teken dat de vernieuwde GR 12 vanaf dat moment officieel in gebruik was. De inwandeling ging verder over de route van de GR12 met aan het einde een doorsteek naar het treinstation van St.-Katalijne-Waver. Een prachtige tocht van 21 km waarbij de deelnemers niet vergaten om een aantal gelegenheden aan te doen om de dorst te lessen met een goed glas Belgisch bier.

De GR 12 is een wandelroute van Amsterdam naar Parijs. De nieuwe gids van het traject door Vlaanderen en Brussel is nu te koop in bij Grote Routepaden.

Foto: vertegenwoordigers van Grote Routepaden en de gemeente Waarloos knippen het lint door (Rob Franssen)

Steun ons