Vernieuwingen website

23 december 2014

Dagelijks wordt intensief gebruik gemaakt van de website. Niet alleen de inhoud is hierbij belangrijk, maar ook het gebruiksgemak. Functioneert alles goed of kunnen we iets verbeteren? Want waar veel gebruikers zijn, zijn ook veel wensen. En hoewel we niet aan alles tegemoet kunnen komen, blijven we binnen bestaande budgetten, aandachtspunten en technische grenzen toch steeds een stapje verder zetten richting optimaal gebruiksgemak. Ook dit najaar zijn er weer een paar kleine verbeteringen doorgevoerd. De belangrijkste verbeteringen waar u als gebruiker iets van merkt:

Routes zoeken

Een belangrijke verbetering is de weergave van de routes op de kaart. Voorheen moest je vrij ver doorklikken tot je alle routes had gevonden en verdween het overzicht door het verre inzoomen. Nu worden direct al meer routes getoond en heb je sneller overzicht over het aanbod van alle routes in een bepaald gebied. Ook het doorklikken van de ene etappe naar de volgende is eenvoudiger geworden nu de trajecten in het dropdownmenu op alfabetische volgorde staan. 

Inspiratie vinden

Routes zoeken betekent ook inspiratie opdoen. Waar zal de volgende wandeling naar toe gaan? Soms hangt dat niet af van een plaats of gebied, maar wil je geïnspireerd raken door foto's, routetips of themagerichte informatie. Dit najaar is er al ruimte gekomen op de homepage met routes en themapagina's foto's en intro uit te lichten. Nu is ook het thema-overzicht zelf verrijkt met foto's en kun je lekker rondstruinen op zoek naar een route die je aanspreekt.

Forum

Regelmatig kregen we van gebruikers verzoeken om het forum te verbeteren. Ondanks dat we de verbeteropties ook duidelijk zagen, kwam het er door andere prioriteiten eerder niet van hier gehoor aan te geven. Gelukkig hebben we nu eindelijk een eerste verbeterslag kunnen maken. Niet alleen zijn er meer opmaak mogelijkheden, maar het is nu ook mogelijk je eigen berichten te bewerken of een andere gebruiker te quoten. Zo wordt het reageren op elkaar overzichtelijker en eenvoudiger. We beseffen dat we er hiermee niet zijn, maar stapje voor stapje kunnen we de functionaliteiten uitbouwen van prikbord naar een echt forum.

forum-wandelnet-quote

Dagwandelingen

De website was tot nu toe vooral ingericht voor routes die bestaan uit meerdere etappes. Nu zijn er echter ook mogelijkheden geïntegreerd om de dagwandelingen wat beter vorm te geven. Bij de NS-wandelingen kunt u straks bijvoorbeeld ook foto's per traject toevoegen of de laatste reacties uit dat specifieke forum terugvinden. De PDF-downloads van deroutebeschrijving en kaart komen overzichtelijk onderin de groene balk bij de print en downloadknoppen.

Profiel

Wellicht heeft u al gemerkt dat uw profiel iets toegankelijker is geworden. Na het inloggen komt u op uw persoonlijke startpagina terecht, hier kunt u nu rechtstreeks aangeven of u onze nieuwsbrief wenst te ontvangen en kunt u makkelijker de weg vinden naar uw profielinstellingen en het wijzigen van uw wachtwoord. Wist u dat u in uw profiel kunt aangeven dat u een wandelmaatje zoekt? En dat u een knop kunt aanzetten op uw profielpagina waarmee andere gebruikers rechtstreeks contact met u kunnen opnemen zonder dat u uw e-mailadres openbaar in het forum hoeft te zetten?

Verder zijn er nog vele tientallen verbeteringen doorgevoerd die wat minder zichtbaar zijn in het dagelijks gebruik. Van technische zaken, oplossen van problemen, toevoegen van social media iconen of het verbeteren van de invoer van formulieren (bijvoorbeeld om donateur te worden).

 

Heeft u vragen over het gebruik van de website? Kijk dan ook eens bij de veelgestelde vragen (altijd te bereiken via de link in de rode footer onder aan elke pagina). Heeft u tips of suggesties? Neem dan even contact met ons op via de e-mail.