Vier Vechtdalcampings lanceren uniek wandelconcept ‘Vechtdalhoppen’

17 juli 2014

Boomhutten KoeksebeltMeerdaagse wandelingen waarbij je geen omkijken hebt naar je bagage, waarbij je volop kunt genieten van de indrukwekkende natuur en cultuur en waarbij je je compleet in de watten laat leggen in verschillende unieke accommodaties, en dat allemaal voor een eenduidig tarief. Dat is ‘Vechtdalhoppen’. Een uniek wandelinitiatief, opgezet door vier kwaliteitcampings uit het Vechtdal: De Koeksebelt, De Beerze Bulten, De Kleine Wolf en De Lemeler Esch Natuurcamping in samenwerking met de Provincie Overijssel.

Uniek overnachten

Via de mooiste routes langs alle bijzondere cultuurparels in het Overijsselse Vechtdal hopt de wandelaar van camping naar camping en overnacht daar in, speciaal voor Vechtdalhoppen geplaatste, bijzondere accommodaties. De ene nacht in een unieke boomhut met een fantastisch uitzicht over rivier de Vecht, de andere nacht in een duurzame Trek-In, volledig uit sloopmateriaal gerealiseerd en weer een andere nacht in de authentieke Hooiberg, die men vroeger gebruikte voor de opslag van hooi, stro en koren. Op iedere locatie wordt ’s ochtends een uitgebreid ontbijt bezorgd. De accommodaties bieden een gelijk niveau qua voorzieningen en inrichting, maar zijn ook weer allemaal uniek.

Kant-en-klare routes

In samenwerking met Waypoint uit Notter zijn de mooiste routes samengesteld. De wandelaar reserveert een speciaal arrangement of selecteert zelf voor iedere dag een start- en eindlocatie met een aanbevolen route. Kant-en-klare routes kunnen vanaf www.vechtdalhoppen.nl geprint of gedownload worden naar GPS. Via het handige wandelportaal kan ook een eigen route uitgezet worden via het wandelroutenetwerk. Op de website worden alle routes gepresenteerd.

Wandelen promoten

‘Met dit nieuwe initiatief wordt het bijzondere wandelgebied in het Vechtdal beter op de kaart gezet. De titel voor Ommen als Wandelgemeente van het jaar in 2013 en Hardenberg die in 2014 tweede wandelgemeente van het jaar is geworden mogen we wel zeggen dat het Vechtdal een wandelgebied bij uitstek is en daar moet veel meer gebruik van gemaakt worden. Met dit project proberen we meer toeristen en recreanten te laten genieten van al het moois dat het Vechtdal te bieden heeft’, aldus de deelnemende campings. ‘Nadat het project van start is gegaan willen we ook fietsers aanspreken en hopen we dat het initiatief provinciebreed kan worden ingezet.’   Steun ons