Vier vragen aan Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag

We hoorden dat u vaak naar uw werk loopt. Waarom niet de fiets, het OV of de auto?

Ik woon in het centrum van de stad. Het is maar een klein stukje van mijn appartement naar het stadhuis. Dat is heel goed te lopen. Ik ben sowieso een wandelliefhebber. Omdat ik midden in het centrum woon, ben ik te voet relatief snel in de verschillende delen van de stad. Het leuke aan wandelen door de stad is dat je snel met mensen in gesprek raakt. Dat heb je niet als je met de fiets of de auto gaat. Ik mag trouwens ook graag fietsen hoor, in de omgeving van Den Haag. Het leuke is dat mensen mij steeds vaker herkennen als hun burgemeester. En dan willen ze graag even een praatje maken, hun zorg uitspreken over iets dat ze bezighoudt of een boodschap overbrengen. Ik vind die ontmoetingen heel waardevol. 

Wat is uw favoriete wandelroute of -plek in Den Haag en omgeving?

Dan kies ik toch het strand. Vooral omdat ik daar ook lekker met onze hond Harley kan wandelen. We nemen dan de bus naar Kijkduin of de tram naar Scheveningen en dan lopen we kilometers langs de Haagse kust. Geweldig! 

Wat vindt u van een initiatief als de Wandel naar je Werk-dag?

Dat ondersteun ik van harte. Ik heb dan ook gestimuleerd dat de gemeente Den Haag dit jaar voor het eerst meedoet. Wandelen is sowieso goed voor je vitaliteit, voor je lichaamsbeweging. Ik snap heus dat het lang niet voor iedereen weggelegd is, zeker niet als je ver van je werk woont of als je lichamelijk beperkt bent. Maar ik zou mensen zoveel mogelijk willen stimuleren om naar het werk te wandelen. Dan leer je ook je stad, je dorp of je omgeving veel beter kennen. En je raakt sneller in gesprek met mensen. 

Wat zou u willen meegeven aan inwoners van uw gemeente op wandelgebied?

Ga erop uit! Den Haag heeft prachtige wandelroutes. Niet alleen langs het strand, maar bijvoorbeeld ook door de duinen van Meijendel, door het Haagse bos of door een van de vele stadsparken. Den Haag heeft veel aaneengesloten groengebieden, dus je kunt lange routes maken. Geniet daarvan!

Steun ons