Voetbruggetjes geplaatst in regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden

10 juli 2016

bruggetje wandelnetwerk AlblasserwaardMet de komst van vier nieuwe voetbruggetjes begint het wandelnetwerk Alblasserwaard- Vijfheerenlanden vorm te krijgen.

samenwerking veel partijen

De regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is een prachtig waterrijk gebied. Wandelaars kunnen er volgend jaar gebruik maken van een nieuw wandelroutenetwerk volgens het “knooppuntensysteem”. Een werkgroep bestaande uit de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, de gemeente Molenwaard en Zederik, de vereniging TeVoet, natuur- en landschapsvereniging Den Haneker en Wandelnet werken er hard aan.

bruggetjes voor verbindingen

Het waterschap plaatste in mei en juni vier spiksplinternieuwe, witte voetbruggetjes in het gebied. Ze zijn belangrijk voor het nieuwe netwerk; de bruggetjes verbinden bestaande wandelroutes en creëren zo nieuwe mogelijkheden. Je vindt de bruggetjes in de gemeenten Molenwaard en Giessenlanden en op de grens van Giessenlanden met de gemeente Zederik. Wandel er alvast eens overheen, je hoeft niet te wachten tot het hele netwerk klaar is.

klaar voor gebruik

De knooppuntenpaaltes van het netwerk kunnen waarschijnlijk dit najaar de grond in. Eerst worden deze zomer alle routes nog eens grondig gecontroleerd door een grote groep vrijwilligers. Naar verwachting is het wandelroutenetwerk dan begin 2017 klaar voor gebruik.

LAW's in wandelnetwerk

Er zijn vier Lange-Afstand-Wandelpaden die de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden aandoen: het Waterliniepad, het Floris V-pad, het Pelgrimspad en het Grote Rivierenpad. De routes van deze paden worden in het nieuwe wandelnetwerk opgenomen.

 

Foto: nieuw voetbruggetje in de gemeente Molenwaard, kern Ottoland langs de weg A even

Steun ons