Voor en door wandelaars

14 juni 2016

Laatst werd ik op vrijdagmiddag gebeld door Truus. Een enthousiast mens dat gewoon de telefoon pakte en vroeg wat we voor haar konden betekenen.

Scheveningen light walk

Truus is actief bij de op 5 na grootste atletiekvereniging van Nederland en daar was het idee ontstaan om meer aandacht aan wandelen te geven. Concreet door een wandeling in het donker te organiseren; een zogenaamde 'light walk'. In eerste instantie dacht ik dat het 'light' sloeg op het thema 'afvallen', maar het gaat dus letterlijk over verlichting. De wandeling start op de pier en voert bijvoorbeeld dwars door Madurodam in het donker en ook de boten in de haven van Scheveningen zijn verlicht... hoe leuk is dat!

Evenement

Ik heb Truus onder andere in contact gebracht met de KWBN. Daar hebben ze echt verstand van het 'aan de man brengen' van wandel-evenementen. En we zullen er vanuit Wandelnet ook wat aandacht aan besteden op onze website en social media.

Doe mee!

Op de een of andere manier werkte de passie van Truus aanstekelijk. Want wie enthousiasme doet, enthousiasme ontmoet, volgens een verhaspeld spreekwoord.

Daarom hierbij een link naar de website. Je kunt je opgeven voor een wandeling van 12,5 of 18,5 kilometer in het donker op 10 december 2016.

Voor en door wandelaars

Maar het belangrijkste wat na dat telefoongesprek met Truus in mijn hoofd bleef spelen, is het effect van 'voor en door wandelaars'. Daar maken we ons bij Wandelnet graag ook sterk voor. Ik word er blij van dat er zo veel organisatiekracht zit rondom dit soort initiatieven.

Truus staat wat dat betreft symbool voor duizenden vrijwilligers die werkelijk hart voor wandelen hebben!

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
  1. Henk van Geerenstein

    Ha Ankie, het evenement is inmiddels ook opgenomen in onze Wandelagenda!

Steun ons