Voorbereidings-app Vierdaagse

5 april 2019

Wandelbond app vierdaagseDe Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) lanceert een unieke app: de Wandel.nl Vierdaagse Experience. De - gratis - app begeleidt deelnemers bij hun voorbereiding op het grootste wandelevenement van de wereld.

Helpende hand

De app biedt gebruikers een goed trainingsschema voor hun eigen Vierdaagse-afstand. Daarnaast zijn er wekelijks tips, wandeladviezen en leuke weetjes. Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWBN: “Om blessures te voorkomen, is een goede voorbereiding op de Vierdaagse essentieel. Vier dagen 30, 40 of 50 kilometer lopen, doe je niet zomaar. Waar en hoe begin je? Ook lopen wandelaars in hun enthousiasme nog weleens te hard van stapel, waardoor er blessures optreden.”

Professionele trainingsschema’s

De trainingsschema’s en de adviezen in de app zijn ontwikkeld door professionele wandeltrainers met jarenlange ervaring in het begeleiden van Vierdaagse wandelaars. Maar ook het plezier wordt niet vergeten. Met leuke wetenswaardigheidjes, fotofilters en prikkelende polls begint de voorpret voor de Vierdaagse al bij het downloaden van de app. Voor een goede voorbereiding is het verstandig de app zo snel mogelijk te downloaden en te starten met trainen. Later ‘instappen’ is ook mogelijk, maar KWBN raadt aan zo snel mogelijk met de voorbereiding te beginnen.

Gratis downloaden

De gratis Wandel.nl Vierdaagse Experience app is te gebruiken op Android en Apple smartphones. Voor meer informatie en downloadlinks ga je naar wandel.nl/4dapp

 

Foto: S4D/Ger Loeffen

Steun ons