Voorjaar in Nivon-huis Banjaert

24 februari 2016

natuurvriendenhuis BanjaertIn de jongste nieuwsbrief van Natuurvriendenhuis Banjaert vind je het activiteitenprogramma voor het voorjaar. Het huis is ook een mooi startpunt voor wandelaars.

Natuurvriendenhuis Banjaert ligt in de duinen aan de rand van Wijk aan Zee. Na een kwartier lopen sta je al op het strand. Het Noord-Hollands Duinreservaat begint zelfs direct bij het huis. Banjaert organiseert het hele jaar door verschillende activiteiten in en rondom het natuurvriendenhuis. Een Fietsmidweek, Betonreliëf maken; het hele programma vind je in de onlangs uitgekomen nieuwsbrief “Voorjaar in Banjaert”.

Vooral buiten het seizoen is Banjaert een prima vertrekpunt voor heerlijke wandelingen. Er zijn volop mogelijkheden over het wandelnetwerk Noord-Holland. Maar je kunt ook kiezen voor de NS-wandeling Kennemerduinen, van station Santpoort noord naar het station Overveen.

Wandel je liever een langere afstand? Er is een mooie tweedaagse OV wandeling waarbij je overnacht in Banjaert. Of volg het Nederlands Kustpad. Tussen Den Helder en Hoek van Holland gaat deze route door Wijk aan Zee en passeer je op een steenworp afstand het natuurvriendenhuis. Ideaal dus voor de wandelaars die een overnachtingsplek zoeken na een mooie wandeletappe door de duinen.

Banjaert heeft tachtig bedden, kampeerders kunnen hun tent opslaan op het bijbehorende kampeerterrein. Alle informatie die je nodig hebt staat op de website van het Nivon.

 

Foto: Nivon-huis Banjaert (Nivon)

Steun ons