Vrijwilligers Marskramerpad en Pelgrimspad bedankt met nieuwe gids

25 juli 2016

overhandigen nieuwe gidsen vrijwilligersJoep Naber, directeur van Wandelnet, overhandigde zaterdag officieel de nieuwe LAW-gidsen aan de padcoördinatoren van het Marskramerpad, Pelgrimspad deel 1 en Pelgrimspad deel 2.

drie nieuwe LAW-gidsen

“Het is bijzonder dat er tegelijkertijd drie vernieuwde LAW-gidsen verschijnen”, zei Wandelnet directeur Joep Naber zaterdag in de tuin van Wandelnet in Amersfoort. Hij bedankte in zijn welkomstwoord vooral alle vrijwilligers voor hun enthousiaste inzet. Al maanden wachtten wandelaars van beide paden met veel ongeduld  op het verschijnen van de nieuwe boekjes, vertelden de padcoördinatoren. “Het zijn dan ook twee enorm populaire routes”, stelde Joep vast, “het zijn paden die de Randstad en de rest van het land met elkaar verbinden. Beiden hebben een ook heel eigen thema. Het Pelgrimspad deel 1 en deel 2 gaan over geloof en bezinning, het is ook een route die al heel lang bestaat. Het Marskramerpad gaat over dat heel Nederlandse thema van de handel. Het is ook een E-route, een onderdeel van een grotere internationale wandelroute, iets dat maar weinig mensen weten”.

routes nog mooier

Harold Zijderveld deelde tasje uit met daarin de drie nieuwe LAW-gidsen. Ze werden met veel blijdschap in ontvangst genomen. Terwijl iedereen enthousiast bladerde, vertelde Joep Naber wat er allemaal was gedaan om tot de nieuwe uitgaves te komen. De routes werden gecontroleerd, de kaarten werden up-to-date gebracht, de achtergrondinformatie werd geactualiseerd en aangevuld en er werden nieuwe foto’s gemaakt. Ook de routes zelf, zo vertelden de padcoördinatoren, werden op een aantal plaatsen gewijzigd waardoor ze nog mooier werden. Zo kun je nu op het Marskramerpad vrij struinen langs de Deumingerbeek en op het Pelgrimspad vanuit Weustenrade over onverhard paden naar de Isodoruskapel van Swier wandelen.

onderhoud blijft

Toen was het natuurlijk de hoogste tijd om nog een stukje te wandelen. Onder leiding van Harold Zijderveld ging het vanuit Amersfoort over het Marskramerpad richting Soest, langs het DierenparkAmersfoort en over het zand van de Lange Duinen. Markeerder Piet Jansens schroefde onderweg een loshangend schildje snel weer vast op zijn paaltje. Zo werd duidelijk dat er, ook na het verschijnen van een nieuw LAW-gids, altijd voldoende te doen blijft voor de vrijwilligers.

Steun ons