Vrijwilligers zorgen voor wandelpad polder Stededijk

27 oktober 2014

Polder StededijkPolder Stededijk is een prachtig eiland gelegen in het Dordrechtse deel van de Biesbosch. Dankzij vrijwilligers van wandelvereniging TeVoet, een van de aangesloten organisaties van Wandelnet, kunnen wandelaars binnenkort de kade rond polder Stededijk gaan gebruiken.

De polder, een voormalige afvalstortplaats afgedekt met schone grond, ligt er al een aantal jaren onaangeroerd bij. De natuur heeft er weer volledig de overhand genomen. Gemeente Dordrecht heeft de polder dit jaar voor € 1,- gekocht om er een nieuwe toekomst als natuur- en recreatiegebied aan te geven.

Zaterdag 8 november gaat een groep vrijwilligers van TeVoet bij het bezoekerscentrum De Biesbosch op de boot naar polder Stededijk. Daar gaan ze onder begeleiding van medewerkers van het Parkschap en Staatsbosbeheer de hele dag snoeien en opruimen. De doorgang over de kade is nu namelijk nog versperd door boomtakken, struiken en hoog gras. Het doel is om aan het einde van de dag 4 km wandelpad beloopbaar te hebben.

Wil je meehelpen met deze schoonmaakactie?

Meld je dan aan via utrecht@tevoet.nl. Het Parkschap en Staatsbosbeheer zorgen voor het benodigde gereedschap en maaien vooraf het hoge gras. Op zondag 9 november zal een aantal keer een boot varen naar polder Stededijk. Wandelaars kunnen die dag meteen al kennis maken met het nieuwe wandelpad op Stededijk. Kijk voor meer info op www.tevoet.nl

Steun ons