Vrijwilligster Eeffien geridderd

30 april 2018

Eeffien Huizing geridderdEen feestdag voor wandelend Nederland. Vrijwilligster Eeffien Huizing kreeg een lintje voor haar inzet voor het belang van wandelen.

Belangenbehartiging

Eeffien Huizing heeft zich jarenlang ingezet voor het belang van wandelen. Als vrijwilliger voor Wandelnet heeft zij ervoor gezorgd dat er binnen de organisatie meer en meer aandacht kwam voor de lobby en de belangenbehartiging van het wandelen. In de beginjaren van het 'Wandelplatform', de voorloper van het huidige Wandelnet, was Eeffien op dit gebied met recht een aanjaagster te noemen. Vrijdag 27 april werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Onverhard in Zuid-Holland

Niet alleen landelijk maar ook in het Zuid-Hollandse was Eeffien zeer actief. Ze was lid van het WandelOverleg Zuid-Holland en zette zich met hart en ziel in voor het onverhard wandelen, de knooppuntnetwerken, de kwaliteit van routes, het oplossen van knelpunten en de lobby naar de Provinciale Staten van Zuid-holland. Duizenden wandelaars hebben zo geprofiteerd van haar inzet.

Onvermoeibare inzet

“Eeffien is een bijzonder fijn mens om mee te werken. Haar stijl kenmerkt zich door haar bescheidenheid, maar ze weet precies wat ze wil en hield altijd onvermoeibaar haar doel voor ogen. Haar inzet heeft heel vaak tot mooie resultaten voor de wandelaar geleid”, zegt Ankie van Dijk, coördinator belangenbehartiging bij Wandelnet.

 

Foto: Eeffien Huizing met het opgespelde lintje (Frans Meijdam)

Steun ons