Vroege Vogelspad op tv

1 september 2014

Vanaf dinsdag 2 september is Vroege Vogels weer op tv. Het programma kent met de start een nieuwe rubriek: 'het Vroege Vogelspad'. In 10 afleveringen gaan de makers dit pad dat de NAP-lijn volgt lopen, dwars door Nederland. Van het Zwin in Zeeuws-Vlaanderen tot aan Schiermonnikoog.

Vroege Vogelspad

Het Vroege Vogelspad is een langeafstandsroute van 600 kilometer. In 2006 hebben de 'groene benificiënten' van de Postcodeloterij het pad als cadeautje gegeven bij het 25-jarig bestaan van het radioprogramma. De route volgt de nulmeterlijn, 'de natte as' van Nederland. En laten daar nou op die grens de belangrijkste natuurgebieden van ons land liggen. Het Zwin, Oosterschelde, Biesbosch, Vechtplassen, Naardermeer, Oostvaardersplassen, Weerribben, Wieden, Wadden...om er maar een paar te noemen.

De wandelroute van het Vroege Vogelspad loopt over gedeeltes van maar liefst acht verschillende Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) en Streekpaden: Nederlands Kustpad, Oosterscheldepad, Floris V-pad, Pionierspad, Hanzestedenpad, Overijssels Havezatenpad, Friese Woudenpad en Waddenwandelen. De route start in Retranchement (Sluis) en heeft als eindpunt Lauwersoog of Schiermonnikoog. De eerste aflevering gaat over de etappe het Zwin - Breskens.

Kijk elke dinsdag om 19.25 uur naar NPO2

Voor meer informatie, kijk op de site van Vroege Vogels

Steun ons