WaddenWandelen

Terug naar forum overzicht

WaddenWandelen SP 4

Naar de routepagina
18reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. BramLuttmer

  Ameland, kaart 9. Gisteren ontmoetten wij een medewerker van It Fryske Gea die bezig was oranje paaltjes te verwijderen van een rondwandeling op de Oerd. Op sommige van die paaltjes zat nog het bekende geel/rode plaatje. Dus op dit moment ontbreekt dit houvast op enkele plekken. Niet ernstig, maar misschien toch een bruikbaar signaal voor de padbeheerder.

 2. Reitemaker

  Het is zover. Ik heb de Waddenwandelgids uit. Tussen 13 mei 2013 en 23 mei 2014 liep ik alle 276 kilometers. Het was een waar genoegen ,maar voorlopig kan ik even geen waddeneiland meer zien.
  Ik wil de gids wel van harte aanbevelen. Het is een geweldige ervaring. Bedankt makers en beheerders!

 3. Pierre

  Afgelopen weekend de wandeling gelopen op Schiermonnikoog. Wat opviel was dat de afstand niet klopt. Het was steeds minder dan aangegeven. Ik heb met een gps gelopen. Kaart 1 zou 11 kilometer zijn maar is slechts 7,8 kilometer.

  Een foutje in de tekst: kaart 1 westerstrand naar de Veerboot: er staat in regel 2: Na ruim 1 km een zijspoor schuin naar links negeren. dit is onjuist want je moet dit zijspoor juist ingaan.

 4. Lennie

  Vanaf 21 september 3 dagen op Ameland gewandeld. Het was mijn eerste keer op de Waddeneilanden en ik vond het geweldig. De schoonheid van de duinen , stranden en bossen. De routes waren met de GPS goed te lopen. Ik heb echt genoten en zal zeker de andere eilanden bezoeken.

 5. Team Wandelnet

  Beste Waddenwandelaars,  Aanpassingen aan routes op de Wadeneilanden vinden soms pas na enige tijd plaats. De meeste leden van de padwerkgroep wonen op het vaste land. Zij kunnen niet voor elke kleine aanpassing even de boot pakken.  Aanpassingen worden opgespaard, zodat de vrijwilligers efficiënt kunnen werken.  Fred Triep, Team Wandelnet

 6. Team Wandelnet

  Beste Ab,  Ik heb jouw bericht over de route op Borkum gelezen en doorgegeven aan de padcoordinator van streekpad 4, Waddenwandelen  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

 7. Reitemaker

  Vandaag, 14 mei 2013, wandelde ik de waddenwandelroute op Borkum en ik deed dat rechtsom, tegen de klok in. (Dan loop je de hele dag met de zon in jouw gezicht en eindig je met een rondje in het dorp.)

  Daarbij ontdekte ik een ernstige tekstfout op pagina 143, in het onderste blok, op regel 11. Daar staat ('SOS nr 10') Dat moet zijn ('SOS nr 43'). (Op regel 13 staat wél correct SOS nr 10.)

  Aangezien ter plaatse geen markering is aangebracht zullen hier hele volksstammen, net als ik, verkeerd gaan lopen.

  Mijn advies: Op zeer korte termijn pijlmarkeringen aanbrengen!

 8. coppes

  Maandag 8 oktober was mijn tweede kennismaking met Texel.De eerste keer was tussen kerst en nieuwjaar in 2007.Dat jaar had ik al besloten om een keer in het na-seizoen terug te komen.Om 14.00uur kwam ik aan in de haven.Het weer was zo mooi dat ik besloot om via Oudeschild naar mijn B&B in de Koog te gaan lopen.(aanrader trouwens B&B Glandorf)Oudeschild was geweldig SCHILDERachtig en vanaf de Hoge berg kon ik de veerhaven zien.Daarna via Den Burg naar De Koog gelopen.De volgende dag via De Waal,Oostereind en De Cocksdorp door de duinen weer teruggelopen naar de Koog.Vooral het verschil tussen de Waddenzeekust en de Noordzeekust was groots.De derde dag ging met een beetje weemoed weer terug naar Limburg.Al vroeg vertrokken om Texel ook te kunnen zien in de dageraad.Om 12.00 uur was ik weer op de boot die me volgend jaar weer terug zal brengen naar een uniek stukje Nederland.Lei Coppes

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons