WaddenWandelen en Nederlands Kustpad genomineerd

14 november 2013

Maar liefst twee routes van Wandelnet zijn in de race voor de titel 'Wandelroute van het Jaar 2014': Streekpad WaddenWandelen en het Nederlands Kustpad deel 3, Friesland-Groningen. Dat blijkt uit de 'longlist' die de jury van de verkiezing bekendmaakte.

Het Wandelroute van het JaarStreekpad WaddenWandelen bestaat uit zes wandellussen op de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en het Duitse eiland Borkum. Het pad laat deze eilanden in ruim 300 kilometer in al hun variatie zien.

Het Nederlands Kustpad deel 3, Friesland-Groningen vormt samen met deel 1 (Zeeland-Zuid-Holland) en deel 2 (Zuid- en Noord-Holland) het langste aaneengesloten wandelpad van Nederland, in totaal 725 km. Beide paden maken deel uit van het wandelnetwerk Waddenwandelen.

Exclusief en origineel

De jury selecteerde tien titels voor de 'longlist' uit het ruime aanbod van Nederlandstalige wandelgidsen die in de periode oktober 2012 - november 2013 zijn verschenen. Ze hanteerde daarbij een aantal criteria zoals exclusiviteit voor wandelaars, orginaliteit en de verhouding verhard/onverhard. Andere genominmeerden voor de titel zijn o.a. de gidsen 'Kroeglopers', 'Wandelen op de rand van bos en boerenland' en 'Het Watersnoodpad'.

Begin december maakt de jury de shortlist met drie titels bekend. Het hoogtepunt van de verkiezing is op 1 maart 2014, als de winnende auteur of uitgever de onderscheiding in ontvangst neemt tijdens de 10e Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI.

Steun ons