Waddenwandelen: nieuw wandelnetwerk en Streekpad rond werelderfgoed Waddenzee

12 februari 2013

Streekpad WaddenWandelenMet ruim 1200 km aan wandelmogelijkheden is Waddenwandelen meteen het grootste wandelnetwerk van Noord-Nederland. Wandelaars kunnen hun hart ophalen met de nieuwe routes rond werelderfgoed Waddenzee.

In opdracht van Waddenwandelen ontwikkelde Wandelnet het Streekpad WaddenWandelen. Dit maakt integraal deel uit van het knooppuntennetwerk en bestaat uit zes wandellussen op de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en het Duitse eiland Borkum. Afgelopen zaterdag is op de Fiets en Wandelbeurs het nieuwe netwerk en de eerste gezamenlijke wandelgids gepresenteerd. Regina ter Steege, directeur van Landschapsbeheer Friesland mocht uit handen van Anja van Kooten Niekerk, directeur van Wandelnet het eerste exemplaar van de gids in ontvangst nemen.

Wandelnetwerk Waddenwandelen

Waddenwandelen is een nieuw wandelnetwerk langs de Waddenkust van Groningen, Friesland en de Kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden. Met het bekende knooppuntensysteem worden de prachtige cultuurlandschappen langs de randen van werelderfgoed Waddenzee ontsloten. Wandel door het terpen- en wierdegebied over historische voetpaden, boerenlandpaden en oude binnendijken. Het netwerk Wadden-wandelen is tevens gekoppeld aan het Kustpad deel 3; Friesland-Groningen (LAW 5-III) en het Kustpad deel 2; Holland (LAW 5-II), waarvan deze zomer en in het najaar gezamenlijke wandelgidsen verschijnen.

Streekpad WaddenWandelen

Strand en duinen, bos en kwelder, weides en dorpjes; Streekpad WaddenWandelen laat de eilanden in ruim 300 kilometer aan routes (incl. drie complete dagroutes op Texel) in al hun variatie zien. De wandellussen beginnen en eindigen bij de veerboot. Niets staat de wandelaar in de weg om op Texel de oversteek te maken naar Vlieland. Of om vanaf Ameland terug te keren naar Holwerd om vervolgens in Lauwersoog de boot naar Schiermonnikoog te pakken. Zo krijgt het begrip waddenhoppen een nieuwe betekenis: hop van eiland naar vaste wal of omgekeerd.

Benieuwd naar de route? Bekijk 'm hier

Fotobijschrift: Regina ter Steege (rechts) ontvangt van Anja van Kooten Niekerk de eerste gids van Streekpad WaddenWandelen

Steun ons