WaddenWandelen SP 4

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen18
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

WaddenWandelen SP 4

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en het Duitse Borkum
18reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. ErnstLeeuw

  Beste waddenwandelaars op Terschelling

  Van 15 juni t/m 24 juni 2018 vindt op Terschelling het Oerolfestival plaats. Over het hele eiland zullen er voorstellingen zijn.Tijdens het festival zelf kunnen er eventueel paden niet toegankelijk zijn. Nu is nog niet bekend welke dat precies zouden kunnen zijn. Een heel groot probleem zal dat niet zijn want een alternatief is er altijd wel en het zal alleen tijdens de voorstellingen zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Ernst de Leeuw, markeerder Terschelling.

 2. ErnstLeeuw

  Als markeerder op Terschelling en bekend met het eiland wil ik een aanvullende tip kwijt, die dit stuk van de wandeling kwalitatief op een hoger plan brengt. Het Roosenlaantje op de Grië en door de Berkenvallei mag mijns inziens qua schoonheid niet ontbreken in de wandeling en voorkomt tegelijkertijd een stuk van 300 m over een druk fietspad. Het is 1 km langer maar geeft na, of voor de heerlijkheid van het Roosenlaantje ook nog eens een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Ik zou het doen.

  Hier geldt echter ook dat in het najaar, winter en vroege voorjaar het er nat kan zijn.

  Pagina 87, Terschelling
  Richting: Heen →
  Melding: een mooiere wandeling. 1 km langer, vanaf: bovenste regel: …en komt uit bij een groen klaphek. Door het hek gaan en rechtsaf, schelpenpad.
  Tekst alternatieve route: …en komt uit bij een groen klaphek. Door het hek gaan, rechtdoor schelpenpad oversteken en graspad (Roosenlaantje) volgen. Na ca. 1300 m bij knooppuntpaal 61 rechtsaf, zandweg 650 m volgen en bij knooppuntpaal 59 linksaf. Hier zit u weer op de zandweg richting Jan Willemskooi, de oorspronkelijke route.

  Pagina 87, Terschelling
  Richting: Terug ←
  Melding: een mooiere wandeling. 1 km langer, vanaf: vijfde regel van onderen ….en de Jan Willemskooi passeren. Aan het einde van de zandweg linksaf, brede zandweg.
  Tekst alternatieve route:….en de Jan Willemskooi passeren. Aan het einde van de zandweg bij knooppuntpaal 59 rechtsaf, brede zandweg. Na 650 m bij knooppuntpaal 61 linksaf graspad(Roosenlaantje) volgen. Na ca. 1300 m schelpenpad oversteken en door groen klaphek en rechtsaf over smal graspad. Hier zit u weer op de oorspronkelijke route.

  Veel plezier,
  Ernst de Leeuw

 3. Gerdientje

  Afgelopen zondag ben ik met mijn zoon van Hoorn naar de boot gelopen. We hadden maar één dag, maar wat hebben we véél gezien van Terschelling. Zo'n mooie afwisselende route, met veel informatie. Vanaf de bushalte konden we gemakkelijk starten! Onze complimenten, wat is het goed verzorgd allemaal!
  Onderweg kwamen we mensen tegen die de andere kant uitliepen, zó leuk met het boekje in de hand....

 4. graaf158

  In de routebeschrijving van SP4 (Texel 07) zit een foutje in de route. Volgens de GPX route moet je bij 15.6 km links van het water blijven lopen. Aan het einde van het weiland ligt een dichte bosschage waar geen pad meer doorheen is. En ook is in de verte geen brug over het water te ontdekken. Kortom dit lijkt dus een verkeerde weg. Door hier de route van het Noordhollandpad te volgen kan je het water oversteken (brug) en kom je 600 meter verder weer bij de geplande weg uit.

 5. Aat

  wie weet of de etappesuggestie op blz 148 voor Borkum klopt?
  Volgens mij is er op het eind van kaart 01-02 geen bushalte bij Grote Seejdyk.
  Aat

 6. loopjongen

  Met z'n vieren zijn we met het Waddenpad begonnen op Texel (24-25-26 april)
  Vanaf de eerste meters bij het Horntje ronduit schitterend, afwisselend en vrijwel asfalt vrij.
  Na de Mokbaai is het stuk langs de Horsmeertjes en door de Kreeftepolders prachtig en regelmatig hoorden wij nachtegalen zingen. De vogelrijkdom is hier enorm!
  De 3.3 km. strand die daarna volgen liepen erg zwaar omdat het 'harde' zand bij de vloedlijn een soort drijfzand bleek te zijn. De keuze was dus mul zand of drijfzand. Heerlijke geluncht bij paal 9 en doorgelopen tot 'Turfveld' bij de Westerslag. Deze eerste dag was heerlijk zonnig, de 2e dag bracht echter regen. Ter hoogte van De Koog waren we zo natgeregend dat we naar ons hotel aldaar uitweken. Na de lunch werd het weer droog en vervolgden we onze wandeling tot aan de Slufter, waar we afhaakten omdat het opnieuw begon te regenen. De slag door 'De Nederlanden', vlak voor de Slufter, bestaat uit schitterende oernatuur! De markering is uitstekend tot nu toe. De derde dag helaas niet meer gelopen ivbm meer regen en pool temperaturen.

  TIP: Tot 2016 voert de gemeente Texel een experiment uit in de vorm van de zgn. 'Texelhopper'. Op 200 punten verspreid over het eiland kun je na een telefoontje opstappen en naar elk gewenst punt worden vervoerd. Van te voren koop je hiervoor kaartjes voor €3,00 p.stuk. Tot een uur van te voren bel je je wensen door en je wordt keurig opgepikt! Echt ideaal voor de wandelaar. Zie VVV Texel of www.texelhopper.nl

 7. Team Wandelnet

  Beste Bram.

  Bedankt voor je bericht. Ik heb je melding doorgegeven aan de padcoordinator van Waddenwandelen.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

 8. Eslib

  Ik ben van plan in 2015 op alle waddeneilanden te gaan wandelen. Er een paar dagen blijven, rondwandelen en dan naar het volgende eiland. Wie kan mij helpen met de overtochten van Terschelling naar Ameland en daarna naar Schiermonnikoog? Of heeft tips? Wil bij voorkeur rechtstreeks en niet via het vaste land.
  Henk Slikker


  Henk, je kunt het jezelf ook makkelijk maken door mee te gaan met de Eilandvijfdaagse. Dan wandel je iedere dag op een ander eiland. Vervoer van eiland naar eiland gaat met een vloot zeilklippers, waar men ook slaapt en eet. Er is een mogelijkheid om alleen over het strand te lopen, de Strandeditie, en er is een Haveneditie waarbij vanuit de havens wordt gestart. Kijk maar eens op de website. Misschien is het iets voor jou. Je bent in totaal 7 of 8 dagen onderweg. Succes

 9. Henk49

  Ik ben van plan in 2015 op alle waddeneilanden te gaan wandelen. Er een paar dagen blijven, rondwandelen en dan naar het volgende eiland. Wie kan mij helpen met de overtochten van Terschelling naar Ameland en daarna naar Schiermonnikoog? Of heeft tips? Wil bij voorkeur rechtstreeks en niet via het vaste land.
  Henk Slikker

 10. Team Wandelnet

  Beste Ab en Lennie,  Bedankt voor jullie complimenten over de route Waddenwandelen. Daar zijn de maakers blij mee.  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons