Walk’in Rotterdam

15 juni 2015

burgemeester AboutalebBurgemeester Ahmed Aboutaleb lanceert zaterdag 20 juni zijn eigen stadsroute tijdens de eerste editie van Walk’in Rotterdam. Nog niet eerder liet een burgemeester op deze manier zien wat zijn stad te bieden heeft.

De route begint en eindigt voor het Centraal Station in Rotterdam. Daar vindt 20 juni ook de feestelijke start van het event plaats.”Graag laat ik Rotterdammers en bezoekers mijn favoriete plekken van de stad zien” zegt Burgemeester Ahmed Aboutaleb. “Als ik gasten krijg laat ik ze op deze manier kennis maken met Rotterdam.”

Na de officiële start kan iedereen met de app Rotterdam Routes of met een ouderwetse plattegrond lekker zelf op pad. In de stad zijn op een tiental plekken opvallende markeringen geplaatst die je niet alleen de weg wijzen maar waarmee je ook nog eens ‘walk’in miles’ kunt verzamelen. Deze miles lever je tijdens het event in bij deelnemende ondernemers en organisaties die de je hiervoor elk op hun eigen wijze belonen.

Walk’in Rotterdam is op 20 juni ook de verbindende schakel tussen allerlei andere events in de stad. Zo kunnen de wandelaars die dag ook bij een aantal Rotterdamse iconen naar binnen in het kader van ‘De dag van de Architectuur’.

De wandelroute route is onderdeel van de app Rotterdam Routes en is vanaf 20 juni gratis te downloaden in de Appstore en in Google Play.

 

Foto: Burgemeester Aboutaleb (Foto gemeente Rotterdam, Marc Nolte)

Steun ons