Wandel de Eurorando in Zweden

18 augustus 2016

Soderasen nationaal parkPak je wandelschoenen in en kom naar Zweden. Van 10 tot 17 september is in Skåne de Eurorando 2016.

Kies je eigen wandelingen

In september komen wandelaars uit heel Europa naar Skåne voor de Eurorando, het vijfjaarlijkse wandelevenement van de European Ramblers Association (ERA). Er worden zo’n 7000 wandelaars uit verschillende landen verwacht. Zin om ook mee te doen? Dat kan, schrijf je dan snel in als deelnemer. Je kunt kiezen uit hiking packages, weekend hikes en day hikes. Zo kun je mee met een dagtocht door de heuvels rond Brösarp naar het prehistorisch monument van Havängsdösen of met een wandeling naar het uitzichtspunt Kopparhatten in de bossen van het Nationaal Park Söderåsen. Veel van de aangeboden wandelingen gaan over het Skåneleden, met ruim 1000 km het langste wandelpad door Skåne. Een leuke manier om kennis te maken met deze mooie route. Voor het hele programma van de wandelweek kijk je op Eurorando.

Skåneleden en Kullaleden

Gastheer van Eurorando 2016 is Skåne, de zuidelijke punt van Zweden. Ooit was het een deel van Denemarken, iets dat je nu nog terug kunt zien in de bouwstijl van veel boerderijen en kastelen. Het is een gevarieerd gebied met pittoreske plaatsjes, weidse landschappen en prachtige beukenbossen. De zee is er nooit ver weg en langs de 400 km lange kustlijn vind je niet alleen prachtige rotspartijen maar ook lange zandstranden. In het gebied vind je bekende lange-afstand-wandelpaden zoals het Skåneleden en het, door de ERA als Leading Quality Trail gecertifieerde, Kullaleden.

ERA

De ERA is een vereniging van 59 wandelorganisatie uit 34 Europese landen. Het Nederlandse Wandelnet is één van die organisaties. De Eurorando, het internationale wandelevenement van de ERA, werd voor het eerst georganiseerd in 2001. Eerdere Eurorando’s waren in Straatsburg, Tsjechië en Andalusië.

 

Foto: wandelaars in Nationaal Park Söderåsen (familjen Helsingborg)

Steun ons