Wandel in de Nacht van de Vluchteling

28 april 2017

Nacht van de VluchtelingDe achtste editie van de Nacht van de Vluchteling vindt plaats in de nacht van 17 op 18 juni. Precies om middernacht vertrekken de deelnemers voor hun sponsortocht van 40 km.

Sponsortocht

Het is een pittige tocht voor de deelnemers. In het donker van de nacht lopen ze een 40 kilometer lange sponsortocht van Rotterdam naar Den Haag, van Amsterdam naar Amsterdam of van Nijmegen naar Arnhem. Op zondagochtend zullen de deelnemers op hun eindpunt aankomen.

Noodhulp

Deelnemers aan de nacht van de vluchteling halen geld op voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio en voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. Daarnaast vragen ze aandacht voor de vluchtelingen wereldwijd. In 2016 brachten de deelnemers ruim 1 miljoen euro bijeen. Het geld ging naar hulpprojecten voor vluchtelingen in Niger, Syrië, Tsjaad en Zuid-Soedan.

Meedoen

Je kunt aan de sponsortocht meedoen als individu of als team of je kunt bij een bestaand team aansluiten. Wees er snel bij! De belangstelling is groot. Het maximum aantal deelnemers voor de tocht Rotterdam-Den Haag is inmiddels al is bereikt. Voor de andere tochten kun je je nog inschrijven.

Meer informatie vind je op Nacht van de Vluchteling.

 

Foto: deelnemers op de Erasmusbrug tijdens de Nacht van de Vluchteling 2016

Steun ons