Wandel in de voetsporen van Van Gogh

22 april 2015

van gogh routeBen je kunstliefhebber en wandelaar? Kies dan deze zomer eens voor een wandelroute in het Franse Anvers-sur-Oise en verken de plekken waar Vincent van Gogh woonde en werkte.

Wonen en leven van Van Gogh

Vincent van Gogh woonde op maar liefst in 21 verschillende plaatsen in Nederland, België, Frankrijk en Engeland. In veel van die plaatsen zijn initiatieven ontwikkeld om het leven van Vincent onder de aandacht te brengen. Niet alleen met musea en informatieborden maar ook met wandelroutes. Die wandelroutes vind je nu op de website vangoghroute.

De wandelroutes

De website geeft een compleet beeld van het bewogen leven van Vincent. Je vindt er alle plaatsen waar Van Gogh leefde of werkte. Om een wandeling te vinden klik je op één van de genoemde plaatsen. Is er in die plaats een wandelroute beschikbaar dan zie je een icoontje met “download de route”. Met één klik verschijnt dan een informatieve tekst en een wandelkaartje. Zo vind je bijvoorbeeld een wandelroute door Den Haag, Amsterdam, Dordrecht, Arles, Londen of Brussel.

De website is ontwikkeld door Stichting Gifted Art en wordt ondersteund door het Van Gogh Museum. De stichting wil met de website het leven van Vincent nóg dichter bij kunstliefhebbers, toeristen en professionals brengen.

Steun ons