Wandel met Pasen door het midden van Friesland

2 april 2015

wandelpad LeonserpolderHet Wandelnetwerk “DoorMidden Friesland” is klaar. Vaar mee naar de andere kant van de Dokkumer Ee op het pontje “De Wynzer Oerset” of geniet op het Jakibspaad van de rust en het weidse landschap van de Lionserpolder.

Midden Friesland is een ruim gebied rond de stad Leeuwarden; het wandelnetwerk strekt zich uit van Akkrum tot Stiens en van Dronryp tot Hurdergaryp.  Een mooi gebied met staten en stinzen, met vaarten en grazige weilanden en met prachtige, kleine dorpen. De bordjes van knooppuntenwandelnetwerk zijn inmiddels overal bevestigd en de wandelkaart ligt bij de verkooppunten. Alles is dus klaar voor de wandelaar die behulp van de knooppunten zelf een leuke route door het gebied kan uitstippelen.

Bij het wandelnetwerk hoort een set van vijf wandelkaarten; van iedere windstreek één en één van de stad Leeuwarden. Op de achterkant van iedere kaart staat, van hetzelfde gebied,een historische kaart uit 1850. Zo wandel je niet alleen door het heden maar ook een beetje door het verleden. De kaart is te koop op verschillende verkooppunten in de regio, zoals de VVV Leeuwarden.

 Voor meer info over (knooppunt)wandelroutes en app’s kijk je op beleef friesland.nl. Daar vind je ook een overzicht van de leukste plekken en bezienswaardigheden in het wandelnetwerk.

 Het Wandelnetwerk DoorMidden Friesland is een onderdeel van het Wandelnetwerk Friesland. Dit netwerk groeit de komende jaren uit tot een provincie dekkend knooppuntensysteem voor wandelaars.

 

Foto: wandelpad door Leonserpolder

Steun ons