Wandel naar Den Bosch

19 maart 2016

Sint Jan in Den BoschIn Den Bosch bruist het van de activiteiten in het kader van het Jheronimus Bosch Jaar. Verken de stad en de omgeving waarin de schilder leefde eens te voet.

Het zal niemand zijn ontgaan dat 2016 het Jheronimus Bosch Jaar is. Er zijn prachtige tentoonstellingen en veel bijzondere voorstellingen en concerten. Alle reden om dit jaar naar Den Bosch te gaan. Neem eens de tijd en maak de reis te voet!

Den Bosch maakt het de wandelaar gemakkelijk. Vanuit alle windstreken gaan er wandelroutes naar de stad toe. Den Bosch is dan ook een echt knooppunt van Lange-Afstand-Wandelroutes: vanuit het noorden bereik je de stad met het Maarten van Rossumpad, vanuit het zuiden met het Pelgrimspad en vanuit het oosten en westen met het Hertogenpad. Stuk voor stuk prachtige routes, die niet alleen naar de stad toelopen maar ook door het centrum gaan. Goed voor een paar dagen heerlijk wandelen met Den Bosch als feestelijke eindbestemming.

Geen tijd voor een lange wandelroute? Loop dan de eendaagse NS wandeltocht Vughtse Lunetten. Een mooie wandeling langs het Fort Isabella en met een heerlijk uitzicht over de Dommel. Een wandeling langs plekken uit het leven van Jheronimus Bosch vind je in het wandelgidsje “Lopen met Bosch” geschreven door Mieske van Eck, journalist van het Brabants Dagblad.

Wie niet opziet tegen een stevige klim bekroont een verblijf in Den Bosch met een wel heel bijzondere wandeling door de dakgoten van de Sint-Jan. Een wandelroute op grote hoogte met een uniek zicht op de wereld van Jheronimus Bosch.

Het hele programma van alle activiteiten in het kader van het Jheronimus Bosch Jaar staat op Bosch500.

 

Foto: Sint -Jan in Den Bosch (Hans Dolné)

Steun ons