Wandel naar je Werk-dag 2018

Op 5 april 2018 vond de derde Wandel naar je Werk-dag plaats. De hele ochtend was #wandelnaarjewerkdag trending op Twitter, RTL Nieuws maakte een reportage en we kregen honderden leuke foto's van enthousiaste deelnemers. We blikken graag even met je terug op deze derde editie...

Nog voordat de zon goed en wel aan de hemel stond, stroomde Twitter al vol met loopfoto's onder de hashtag #wandelnaarjewerkdag. Rond half 6 verschenen de eerste schemerige foto's van fanatieke wandelaars. De ene liep een klein blokje om, de ander legde meer dan 20 kilometer af. Op station Utrecht Centraal werden mensen die te voet aankwamen feestelijk ontvangen door het team 'Supporter van Bewegen'. Een paar feiten en cijfers op een rijtje:


Prijswinnaars

We mochten verschillende leuke prijzen uitdelen onder de deelnemers. De prijswinnaars zijn:

 • Hotelovernachting van Apollo Hotels voor twee personen: Margreet Beentjes
 • Entreekaartjes voor twee personen voor het ZuiderzeemuseumKatinka Stelder
 • Activity tracker van ProComm: Ymke Vandoorne
 • Buitenstadbox’ stadswandelingen van Uitgeverij Gegarandeerd onregelmatig: Michael Broertjes
 • De wandelgidsen Elfstedenpad: Ellen Obrie, Patricia Alderhout en Marjon Tak

Fotowedstrijd

Liza Fazzi maakte de leukste foto volgens de vele stemmers op sociale media. Zij won daarmee een driedaags Wandelarrangement.


De winnende foto van Lisa Fazzi


Meedoen in 2019?

Op donderdag 4 april 2019 is de volgende editie van de Wandel naar je Werk-dag. Doet u weer mee? Ga naar de projectpagina van de Wandel naar je Werk-dag 2019.


Organisaties

Dit jaar deden bijna 140 organisaties mee. Deelnemende organisaties ontvingen een gratis informatiepakket om te verspreiden onder hun werknemers. Hiermee stimuleerden zij hun medewerkers om deel te nemen. Want gezonde werknemers zijn gelukkiger én presteren beter. Bovendien werden ze opgenomen in onze communicatie-uitingen en ontvingen ze het Wandel naar je Werk-dag-logo om te laten zien dat ze supporter zijn van lopen. Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende organisaties in 2018.

10 Feiten over lopen

Wist je dat Nederlanders gemiddeld 219 kilometer per jaar lopen? Of dat vrouwen gemiddeld langer én verder lopen dan mannen?

Lees meer

Plan je eigen wandelroute

Doe je op 5 april mee aan de Wandel naar je Werk-dag? De route die je normaal rijdt met fiets, ov, of auto is wellicht minder geschikt of leuk om te wandelen. Met de Wandelrouteplanner kun je je eigen route plannen. Hoe?

 1. Ga naar de Wandelrouteplanner
 2. Log in bij Wandelnet of maak een account aan
 3. Kies voor Eigen route plannen
 4. Vervolgens voor Vrij plannen
 5. Kies bij routevoorkeur voor Alle wandelpaden.
 6. Kies minimaal je startpunt en je bestemming
 7. Download de route in het gewenste formaat
 8. Open het bestand in je smartphone of gps-apparaat

Naar de Routeplanner

Steun ons